Logotip

TOT SOBRE EL BARÇA

Opinió

Amb el VAR s’acaba la ganga merengue?

Amb el VAR s’acaba la ganga merengue?
Amb el VAR s’acaba la ganga merengue?
Ara sí que és oficial. Ara la Copa Toyota —abans coneguda com a Copa Intercontinental— és el Súper Mundial del clubs. És Súper i és Mundial pel...

Ara sí que és oficial. Ara la Copa Toyota —abans coneguda com a Copa Intercontinental— és el Súper Mundial del clubs. És Súper i és Mundial pel simple fet que l’ha guanyat el Real Madrid. Competició que passarà a l’historia per ser el primer gran torneig que accepta el recurs tecnològic per tal de facilitar la feina dels àrbitres. És veritat que tot plegat va ser una mica esperpèntic veient com es concedien gols que després s’anul·laven o com s’assenyalaven penals tres minuts després de l’acció. És veritat. Però sóc dels que pensa que s’ha de tenir una mica de paciència per tal que al final s’aconsegueixi un futbol més just. És curiós que els que més es queixen dels àrbitres són els que ara més critiquen l’ajuda tecnològica al futbol.

No em sorprèn sentir jugadors del Madrid declarant obertament que no volen l’ajut tecnologic al món del futbol. Són coherents, si tenim en compte que si el maleït vídeo hagués funcionat a Milà, segurament la Champions estaria a hores d’ara al Museu del Vicente Calderón i no al del Santiago Bernabéu. S’entén que un club que ha tret tant de profit al llarg de la seva història a les errades arbitrals sigui reticent a l'entrada de l’ajuda tecnològica... però no s’entén que, després d’estar una dècada (des de l’era Guardiola a Can Barça) plorant dia sí i dia també, ara no vulguin l’ajuda que suposadament posaria punt final al que anomenaven villarato o mano negra.

Per cert, un dia més a Ramos li perdonen l’expulsió. En aquest cas, amb la gravetat de veure com l’àrbitre es posa la mà a la butxaca per mostrar la segona groga i —quan veu que és Ramos— recula i no li mostra. I seguiu sense entendre que el Madrid no sigui partidari del recurs tecnològic en el futbol? Jo, si fos madridista, m’hi negaria enèrgicament perquè tindria la sensació què “s’acaba la ganga arbitral”.

Cristiano

Es confirma que és un gran golejador. La seva capacitat golejadora és espectacular i això no l’hi podem negar perquè seria absurd. Seria tant absurd com voler situar el portuguès al mateix nivell que D10S Messi. A la final del Mundialet (per mi amb l’actual format és i serà sempre un Mundialet), Cristiano va fer 80 minuts lamentables de bicicletes absurdes i de jugades pel lluïment personal. Quan es va dedicar a jugar per l’equip, la cosa va millorar. I va marxar cap a casa amb un hat trick i amb l’inici de la campanya per demanar la Pilota d’Or de la pròxima temporada.

El gran dubte ara és saber quant temps donaran la tabarra amb la celebració. No crec que gaire. Han de centrar-se en no perdre l’avantatge amb el Barcelona per tornar a guanyar la lliga espanyola. Són Campions d’Europa i Campions del Món sense ser capaços de ser campions d’Espanya. És l’assignatura pendent d’un equip que porta moltíssims partits sense perdre però que continua sense donar sensació de guanyar amb autoritat. Per mi, el gran mèrit de Zidane —a més de gestionar a les mil meravelles un vestidor atapeït d’egos— és que sap jugar minimitzant les virtuts de l’equip rival. En el meu cas sempre que acaba un partit el Madrid tinc la sensació que els blancs no juguen bé al futbol, igual que em queda la sensació que els rivals no han estat a l’alçada ni al nivell que solen oferir. És a dir, crec que Zidane aconsegueix sempre fer que el rival jugui malament i estigui a un nivell inferior a l’habitual.

COMENTARIS