En profunditat

ANÀLISI. Què pot oferir Nélson Semedo?

El lateral portuguès destaca per les seva vocació ofensiva, però té força marge de millora

ANÀLISI. Què pot oferir Nélson Semedo?
ANÀLISI. Què pot oferir Nélson Semedo?

El lateral portuguès destaca per les seva vocació ofensiva, però té força marge de millora

El Barça ja té el lateral dret que feia tant de temps que cercava. La marxa de Dani Alves la temporada passada va deixar un buit que entre Sergi Roberto i Aleix Vidal van intentar omplir amb sort desigual. L’arribada de Semedo, que va pujar al primer equip del Benfica fa només dues temporades, pretén ser la solució definitiva per retrobar la fluïdesa a la banda i recuperar l’associació amb Messi, orfe dels seus millors socis en fase creativa des de la sortida del brasiler i Xavi. 

Perfil

Semedo, de 23 anys, és un futbolista amb un desplegament físic notable que destaca per ocupar els espais en velocitat i per la seva projecció ofensiva. Les seves condicions afavoreixen les incorporacions per la banda fins la línia de fons. La temporada passada va aprofitar el fitxatge del davanter grec Konstantinos Mitroglou, un jugador poderós en el joc aeri i de remat al primer toc, per potenciar el seu perfil vertical i assortir-lo de centrades des de la banda.

El portuguès es troba més còmode enmig d’un joc dinàmic que en situacions de joc posicional, una faceta que necessitarà millorar per adaptar-se a l’estil propi del Barça. Mostra una notable capacitat de conducció de la la pilota i progressa amb facilitat a través de parets amb els seus companys; però encara no ha demostrat una destacable gestió de la pausa del joc ni una capacitat associativa excel·lent. Ofereix un perfil més exterior que interior, i tot i no ser un virtuós amb la pilota als peus, demostra una bona autonomia en situacions d’u contra u. 

Necessitarà trobar l’equilibri entre riscos i oportunitats ofensives per no desatendre les seves obligacions defensives de l’equip. En ocasions li agafen l’esquena, tot i que les seves qualitats físiques li permeten corregir els errors. 

Reubicació

L’arribada de Semedo pot alliberar Sergi Roberto del lateral. El català va ocupar la banda amb Luis Enrique i Ernesto Valverde podria ressituar-lo a la seva posició d’origen. EL futbolista de Reus sempre ha reconegut que se sent migcampista, i a les categories inferiors sempre va destacar per la seva correcció posicional, facilitat associativa i desplegament físic. Al primer equip, no obstant, no ha brillat mai ni d’interior ni de pivot. 

Per la seva banda, Aleix Vidal també podria tenir més minuts a l’extrem, sempre que Messi ocupi un espai més centrat. L’exfutbolista del Sevilla va mostrar en les poques oportunitats que va tenir el curs passat la seva col·lecció de virtuts i defectes: capacitat ofensiva i negligències defensives. Alliberat de les cotilles del lateral, Vidal podria trobar-se més còmode a l’extrem

 

COMENTARIS