Logotip

TOT SOBRE EL BARÇA

En profunditat

Cinc claus del Barça - Espanyol

La pressió i la verticalitat brillen el dia que Messi torna a exhibir-se

Cinc claus del Barça - Espanyol
Cinc claus del Barça - Espanyol

La pressió i la verticalitat brillen el dia que Messi torna a exhibir-se

1. Messi 

L’argentí ha estat simplement espectacular en tots els nivells i ha tornat a regalar algunes accions inigualables. El davanter ha mostrat un nivell superlatiu i la defensa blanc-i-blava no ha pogut oferir cap resistència al talent del 10. Messi ha facilitat el joc a Suárez i Neymar, però contra l’Espanyol s’ha desfermat a nivell individual com feia temps que no feia. El derbi ha acabat quan Messi ha pres els comandaments del partit. 

2. Pressió

El Barça ha estat molt intens en la pressió de la pilota després d’una pèrdua, i ha ofegat l’Espanyol al seu camp durant la gran part del partit. L’equip blanc-i-blau ha mostrat fases serenes a l’inici, però mica en mica ha quedat bloquejat a l’àrea de Diego López i la possessió ha estat exclusiva del Barça. En defensa, Mascherano ha estat atent i ràpid en l’anticipació, i ha noquejat qualsevol sortida ràpida de Caicedo o Piatti.

3. Circulació

La presència de Denis a l’onze inicial ha respòs a les necessitats de donar velocitat a la pilota en espais molt reduïts. Luis Enrique ha volgut combatre la densitat defensiva de l’Espanyol amb el talent del gallec, per davant de jugadors com Rafinha i Rakitic, i la pilota s’ha mogut amb rapidesa de blaugrana en blaugrana, impossible d’aconseguir pels de Quique. 

4. Verticalitat

Si bé el Barça esperava un Espanyol molt replegat, la profunditat dels davanters blaugranes ha estat decisiva. Messi ha fallat a la primera part dos contraatacs clars i Suárez ha obert el marcador al rebre una passada llarga d’Iniesta. El Barça ha llançat l’equip quan s’ha fet amb la pilota en camp propi, i el trident ha estat letal a l’espai

5. Diego López

El porter arribava al derbi com un dels puntuals de l’Espanyol, i tot i que Suárez ha trencat la seva ratxa de partits imbatuts, ha estat a lloc durant el partit. La seva lesió ha estat el punt de sortida de l’explosió global del Barça, que ha batut amb facilitat Roberto. Sense el seu porter titular al camp, l’Espanyol ha semblat perdre confiança i la seva estructura defensiva s’ha debilitat, i el trident i Iniesta han jugat amb molta comoditat durant la resta del partit. 


COMENTARIS