Logotip

TOT SOBRE EL BARÇA

En profunditat

Digne vol ser alternativa

El lateral, sense minuts aquest curs, s'anuncia com a titular contra l'Olympiacos

Digne vol ser alternativa
Digne vol ser alternativa

El lateral, sense minuts aquest curs, s'anuncia com a titular contra l'Olympiacos

digne

Digne serà aquesta nit previsiblement titular per la lesió muscular de Jordi Alba. El francès, que només ha sortit a l’onze inicial en una ocasió aquesta temporada, té la possibilitat de reivindicar-se com una alternativa ferma i de rendiment immediat després d’una primera temporada al Camp Nou amb més ombres que llum

El lateral era la solució de la secretaria tècnica del Barça per trencar el monopoli de Jordi Alba al lateral esquerra i aportar competència a la plantilla. El club va detectar el curs 2015-2016 que el català no tenia pressió per la presència d’Adriano i Mathieu, pel que va pretendre la incorporació d’un futbolista de garanties que pogués suplir la probable marxa del lateral brasiler, i incomodar les titularitats reiterades de Jordi Alba. 

Digne, considerat com un dels laterals de més talent a Europa quan encara era al Lille, acumulava tres anys d’experiència al PSG i la Roma, clubs de renom, però no portava el cartell d’indiscutible. La seva aposta era de cert risc, però als seus 23 anys encara mostrava una gran capacitat de creixement. “És l’inici d’una gran aventura. Hauré de treballar molt dur per la confiança que m’han donat”, va assegurar a la seva arribada. El resultat, però, no va ser del tot satisfactori. 

Luis Enrique va oferir-li minuts a principis de temporada. I els seus inicis no van ser decebedors. El francès oferia molta profunditat a la banda i certa capacitat associativa. “M’agrada atacar, però sé defensar i ge progressat en aquests anys”, reivindicava. Però aquella entrada en escena va ser un miratge. 

El tècnic va oferir-li el 50% dels minuts possibles en els primers 23 partits oficials del curs. Des d’aleshores, la seva presència va caure en picat i tan sols va disputar-ne el 23%. Els errors posicionals i les imprecisions en el joc van costar-li el lloc. 

L’arribada de Valverde no només no ha canviat la seva situació, sinó que l’ha empitjorat. Actualment és futbolista de la plantilla amb menys minuts en totes les competicions, sense comptar Rafinha, lesionat, ni Arda i Vermaelen, fora dels plans del tècnic. El francès suma 104 minuts, el 9,6% del total, i encara ni ha debutat a la Champions. 

Digne pretén recuperar terreny contra l’Olympiacos. Vol ser una alternativa. 

COMENTARIS