Logotip

TOT SOBRE EL BARÇA

Copa

El Barça no ha caigut mai amb l'Espanyol, a la copa del Rei

L'Espanyol només ha eliminat el Barça en 2 ocasions, fa més de 50 anys

El Barça no ha caigut mai amb l'Espanyol, a la copa del Rei
El Barça no ha caigut mai amb l'Espanyol, a la copa del Rei

L'Espanyol només ha eliminat el Barça en 2 ocasions, fa més de 50 anys

Barça-Espanyol

El sorteig dels quarts de copa ha determinat el derbi barceloní, amb l'anada a l'Estadi de Cornellà. Aquesta no és la primera vegada que Barça i Espanyol es creuen en la competició del KO, però els precedents tenen clar color blaugrana.

A la copa del Rei, l'Espanyol no pot

Fins a 6 vegades Barça i Espanyol s'han enfrontat en una eliminatòria de copa, des que aquesta s'anomena copa del Rei. En totes aquestes ocasions, l'equip que s'ha classificat ha estat el blaugrana.

La dècada dels 80 va veure dos enfrontaments de copa entre Barça i Espanyol. Amb 4 victòries en total, el Barça va superar l'Espanyol tant la temporada 1984-85 com la 1987-88. El Barça també va guanyar els 2 partits que el febrer del 1996 va jugar contra l'Espanyol, i es va classificar per la final de copa.

Ja als 2000, els dos equips han coincidit 3 vegades: la temporada 2000-01 (victòria blaugrana al camp de l'Espanyol i empat en la tornada), la 2008-09 (empat al camp de l'Espanyol i victòria al Camp Nou) i la 2015-16 (2 victòries del Barça).

A la copa del Generalísimo, l'Espanyol ha tingut alguna opció

Barça i Espanyol també van coincidir 6 vegades en una eliminatòria de la copa del Generallísimo. La primera (final de consolació de la copa 1948-49) va ser pel Barça, 3 a 1. Després venen les dues úniques ocasions en què es va imposar l'Espanyol: el 1956 i el 1961.

L'any 1964, en canvi, els blaugranes van superar els blanc-i-blaus i van aconseguir el bitllet per les semifinals. La temporada 1969-70, l'Espanyol es va imposar en l'anada, 2 a 1, però va caure en la tornada 3 a 1, de manera que el Barça va passar als 4s. 4 anys més tard, els dos equips es van trobar a 4s, i —després d'empatar al camp de l'Espanyol— el Barça va guanyar a l'Estadi.

L'única final, blaugrana

El 16 de juny de 1957 es va jugar l'única final de copa que han jugat Barça i Espanyol. En aquesta ocasió, els blaugranes es van imposar per la mínima, 0 a 1, i es van endur el títol.

COMENTARIS