Jugadors

"Dembélé és el major talent de la seva generació"

Julien Stéphan, l'entrenador del filial del Rennes, explica a WELOBA què aportarà l'extrem al Barça

"Dembélé és el major talent de la seva generació"
"Dembélé és el major talent de la seva generació"

Julien Stéphan, l'entrenador del filial del Rennes, explica a WELOBA què aportarà l'extrem al Barça

Dembele Stéphan

Quan a Ousmane Dembélé li preguntes pels entrenadors més decisius de la seva carrera, el futbolista no dubta: Ahmed Wahbi (Evreux), Yannik Menu (cartegories inferiors del Rennes) i Julien Stéphan (Rennes B). Stéphan ha atès WELOBA per explicar algunes característiques del jove jugador, i què pot aportar al Barça. 

Barça

Aportacions a l'equip: "Oferirà velocitat, gols i espectacle. El repte de Dembélé és inspirar els seus companys perquè li passin la pilota per ser decisiu per l'equip. Hi havia molta complicitat l'any passat entre Neymar, Suárez i Messi". 

Fortaleses i debilitats: "Els forts d'Ousmane són el seu regat, la rapidesa, la intensitat en la pressió i l'amor per al futbol. I necessita millorar en eficàcia i treball defensiu". 

Preu del fitxatge: "Les xifres dels traspassos no tenen res a veure amb els preus de fa uns anys. [Haver pagat 105 milions] no significa res, sense restar-li importància. Dembélé és el major talent de la seva generació. Cal jutjar-lo pels seus resultats, i no pel seu preu". 

Substituir Neymar: "Arriba un any més jove [20 anys] del que ho va fer Neymar al Barça, i és 5 anys més petit que el brasiler. El rendiment pot ser diferent al principi, però Ousmane té l'avantatge d'haver guanyat experiència. Això pot reduir el temps d'adaptació. Coneixent-lo, tirarà endavant sense que les comparacions el trastoquin"

Adaptació: "És suficientment intel·ligent per adaptar-se a cada situació [tàctica]. Oferirà noves oportunitats al contraatac"

Formació

Projecció: "A la nostra Ciutat Esportiva tenim gran potencial als nostres equips. No és cap sorpresa veure Dembélé jugant als millors equips d'Europa. Sabem que serà un jugador important". 

Domini de les dues cames: "Per ser honest, ja tenia aquesta qualitat quan va arribar. Vam seguir treballant-ho per perfeccionar la seva tècnica". 

Posicions: "De petit jugava en vàries posicions per fomentar-li diferents aptituds. Jugava a la dreta, a l'esquerra, i al centre de la davantera. 

Creixement: "Sempre anava per davant dels seus companys i sovint jugava en categories superiors. A l'Ousmane li vaig fer veure que no era suficientment decisiu. No donava prou importància a fer assistències o gols per guanyar". 

Personalitat

"Té un caràcter fort. Sempre ha sabut què volia. Quan decideix alguna cosa, és difícil fer-lo canviar d'opinió. A l'esport d'elit, això és una virtut". 

"És una persona molt propera. Manté contacte amb els seus antics companys, i de tant en tant torna a visitar-nos. Amb els entrenadors també tenia bona relació". 

 

 

COMENTARIS