Analytics

El trident marca un 17% menys de gols que la temporada passada

Messi, Suárez i Neymar han baixat el rendiment en el moment clau

El trident marca un 17% menys de gols que la temporada passada
El trident marca un 17% menys de gols que la temporada passada

Messi, Suárez i Neymar han baixat el rendiment en el moment clau

messi suarez neymar

180 minuts sense marcar ni un gol en una eliminatòria de la Champions. Aquest és el baix registre que per primera vegada ha viscut el trident del Barça format per Messi, Suárez i Neymar. Els Intocables no han estat al nivell de les grans ocasions contra la Juve i s'han estampat enfront el mur defensiu dels italians en una temporada on els seus registres han baixat respecte la temporada anterior. El trident ha baixat un 17% la mitjana de gols per partit, que ha passat de 2,03 a 1,75. Respecte l'aportació al total de gols del Barça, el percentatge passa del 75% al 63%. A més, en l'aspecte indiviudal, els números dels 3 davanters també viuen moments delicats de confiança.

Descens del registre golejador

Temporada 2016/17: 91 gols dels 143 del Barça en 52 partits. El trident ha marcat el 63% dels gols de l'equip i la mitjana és de 1,75 gols per partit.

Temporada 2015/16: 131 gols dels 173 del Barça en 62 partits. El trident va marcar el 75% dels gols de l'equip i la mitjana va ser de 2,11 per partit. 

Temporada 2014/15: 122 gols dels 175 del Barça en 60 partits. El trident va marcar el 69% dels gols de l'equip i la mitjana va ser de 2,03 per partit.

Messi fa 4 anys que no marca en uns quarts de la Champions

Atlètic de Madrid en 2 ocasions, PSG i Juventus han estat els rivals del Barça les 4 últimes temporades i en cap Messi ha estat capaç de marcar un gol. Des del 2 d'abril del 2013 que l'argentí no marca en aquesta fase de la Champions on el Barça ha quedat eliminat en 3 de les últimes 4 temporades. La sequera de 755 minuts sense marcar en aquesta ronda pot ser una explicació del rendiment del Barça a Europa les útlimes temporades.

La pitjor ratxa de Suárez de tota la temporada

L'uruguaià acumula una ratxa negativa de 4 partits consecutius sense marcar i s'ha produit en el moment clau de la temporada: Màlaga, Juve, Reial Societat i Juve. L'efectivitat de Suárez és clau per al bon rendiment però el davanter no ha estat encertat i ha generat molt poques ocasions. A la tornada, només 1 xut que va sortir desviada. A l'anada, 2 xuts fora i 1 entre els 3 pals que Buffon va deviar a córner en una ocasió que hauria pogut canviar l'eliminatòria.

El Neymar menys golejador d'ençà que va arribar al Barça

15 gols en 40 partits. Aquests són els baixos números del brasiler aquesta temporada de cara a porteria. Molt lluny de les 31 dianes en 49 partits de la campanya anterior i encara més distanciat dels 39 gols en 51 partits de l'any del triplet. Les xifres golejadores de Neymar només s'assemblen a les de la primera temporada amb el Tata Martino quan va fer 15 gols en 41 partits. Tot i això, no es pot negar que l'influència del brasiler ha estat molt més gran i que en certs moments de la temporada ha estat el líder de l'equip generant desequilbri i moltes assistències des de la banda però l'equip necessita els seus gols per tancar abans els partits.

COMENTARIS