En profunditat

El vaivé del migcamp

Busquets és l'únic migcampista que ha disputat aquesta temporada més de la meitat dels minuts oficials

El vaivé del migcamp
El vaivé del migcamp

Busquets és l'únic migcampista que ha disputat aquesta temporada més de la meitat dels minuts oficials

Hi ha posicions del Barça que no ofereixen cap dubte. Tothom sap que el trident és l'atac titular del Barça, com també ho són Sergi Roberto i Jordi Alba als laterals. Mascherano, per la seva banda, sembla un pas per endavant d'Umtiti per acompanyar Piqué; i no hi ha qui tregui Busquets del pivot. Però qui acompanya al català al mig del camp?

No hi ha manera de discernir qui són els interiors del Barça. Iniesta, recuperat físicament, sembla confirmat a l'interior esquerra, tot i que a l'inici de temporada es passava els partits tant al camp com a la banqueta. En canvi, de l'interior dret poc se'n sap. 

Rakitic va començar la temporada amb l'etiqueta de titular. El croat havia d'ocupar el migcamp de la mateixa manera que ho havia fet les dues temporades anteriors. Aquest curs, no obstant, la situació ha variat. Pel seu lloc hi han passat Rafinha, André Gomes, Denis i també Arda. Un dia un, un dia un l'altre. 

El portuguès ha augmentat els últims partits la seva presència al camp, el procés invers que Rakitic.  André Gomes ha estat titular en 5 dels últims 7 partits, mentre que el croat només ha sortit d'inici en 3 ocasions. Contra el Vila-real, en un partit clau, a més, va quedar desconvocat. Resulta que  l'ex del València no apareix a la llista per la tornada contra l'Athletic. Luis Enrique en reserva  una de freda i una de calenta per a tots. 

Denis i Rafinha també són dos aspirants a l'interior dret. La seva presència, no obstant, és més intermitent. El brasiler va començar la temporada amb força minuts i va acumular 5 gols en 10 jornades, però no és titular ni en Lliga ni en Champions des del passat 18 de novembre. Denis també ha rebaixat la seva presència a la gespa, i només ha estat titular en un dels últims 5 matxs de Lliga. Qui acompanya Busquets al mig del camp?

 

COMENTARIS