Logotip

TOT SOBRE EL BARÇA

Notícies

Espanya, França, Portugal i Holanda incorporaran el VAR

L'Eredivisie neerlandesa serà la primera lliga europea en implantar-lo, la temporada 2018-19

Espanya, França, Portugal i Holanda incorporaran el VAR
Espanya, França, Portugal i Holanda incorporaran el VAR

L'Eredivisie neerlandesa serà la primera lliga europea en implantar-lo, la temporada 2018-19

VAR

| ©Getty Images #649627200

El futbol europeu continua fent passos, a través d'iniciatives locals, per anar implantant la tecnologia en els arbitratges del partit. De moment, són diverses les competicions (com la Champions o la Premier) on ja s'ha implantat una solució, coneguda com "ull de falcó", que certifica de forma clara quan una pilota entra a la porteria i així es concedeix gol.

Però el futbol espanyol podria fer un pas molt important ben aviat. Segons que va informar aquest dijous a la nit Isaac Fouto a El Partidazo de la Cadena COPE, Victoriano Sánchez Arminio (president del Comitè Tècnic d'Àrbitres de la federació espanyola) ja ha comunicat internament als àrbitres que tenen la intenció de provar la temporada vinent el VAR a Espanya.

Encara hi ha coses per decidir, com per exemple quina figura ha de fer d'assistent de l'àrbitre i fer-se càrrec de la gestió del VAR, però la intenció primera és provar el VAR a la supercopa espanyola. Si no s'hi arribés a temps, també es podrien fer les proves en alguna ronda de copa.

D'aquesta manera, el CTA se suma a la LFP en la posició de suport a la implantació tecnològica, de manera que només Ángel María Villar, el president de la Federació, queda com a gran opositor al VAR.

Amb aquesta iniciativa, les competicions espanyoles se sumarien a les tres federacions que han anunciat la implantació del VARen diferents campionats. L'Eredivisie neerlandesa serà la primera lliga que l'incorporarà, la temporada 2018-19, segons que ha confirmat Mike van der Roest, director del projecte en aquest país.

També ha aprovat l'ús del VAR la lliga francesa, que l'aplicarà en els partits de la promoció d'ascens a la Ligue 1, la primera divisió, el proper maig. I la federació portuguesa la farà servir en la final de la Taça, la competició de copa, que enfrontarà el Vitória de Guimarães i el Benfica el dia 28 de maig.

COMENTARIS