Champions League

La policia deté un sospitós per l'atac al bus del Dortmund

És un germano-rus de 28 anys que volia treure'n un profit econòmic

La policia deté un sospitós per l'atac al bus del Dortmund
La policia deté un sospitós per l'atac al bus del Dortmund

És un germano-rus de 28 anys que volia treure'n un profit econòmic

bus

La policia alemanya ja ha detingut el primer sospitós de l'atac contra l'autocar del Borussia de Dortmund (pel que Marc Bartra va acabar a l'hospital, operat del canell dret). Es tracta de Sergej W., germano-rus de 28 anys, que ha estat apresat a Tubinga, una ciutat a 40 quilòmetres d'Stuttgart.

Motivació econòmica

Si primer es va seguir la pista d'un atemptat terrorista (es va especular amb motivacions d'extrema esquerra, d'extrema dreta i islamistes), la raó de l'atac sembla ara econòmica. Segons la premsa alemanya, Sergej W. va demanar dies abans de l'atac un crèdit al banc per comprar 15.000 warrants (opcions de compra) sobre les accions del Borussia i tenia la intenció d'especular-hi. Amb l'atemptat preveia que baixarien de preu, aleshores executaria les opcions i posteriorment les vendria amb un benefici que la fiscalia calcula al voltant dels 3,9 milions d'euros.

Un atac molt planificat

Segons Bild, Sergej W. ja va ser a l'hotel L'Arrivée (on s'allotjava el Borussia) el mes de març, per preparar l'acció. El dia del partit (abans del sorteig havia reservat habitació per qualsevol de les dates possibles) també es va allotjar a l'hotel, però va demanar el canvi d'habitació perquè des de la que tenia no podia veure la zona on volia col·locar l'artefacte. Finalment, els responsables de l'hotel el van reallotjar en una habitació de l'àtic.

A més, la investigació ha descobert que la compra de les warrants sobre les accions del Borussia es va realitzar des d'una adreça IP de l'hotel L'Arrivée.

La reacció del Borussia

Amb la detenció de Sergej W., el gerent del Borussia, Hans-Joachim Watzke, i el president del club, Reinhard Rauball, han manifestat a través d'un comunicat que "les recerques de la Fiscalia, de l'Oficina de la Policia Criminal i de la Policia de Renània del Nord-Westfàlia s'han dut a terme de forma molt intensa i sota una gran pressió [...] per això, els donem les gràcies i esperem que el sospitós sigui detingut per la seva responsabilitat en l'atac contra els nostres jugadors i els membres del club".

COMENTARIS