Jugadors

La sincera carta de Xavi a Sergio Busquets

"Quan els entrenadors donaven l'alineació, el primer que mirava era si ell jugava. Em va fer millor futbolista"

La sincera carta de Xavi a Sergio Busquets
La sincera carta de Xavi a Sergio Busquets

"Quan els entrenadors donaven l'alineació, el primer que mirava era si ell jugava. Em va fer millor futbolista"

Xavi Busquets

| FCB

Sergio Busquets pot entrar aquest dilluns en el selecte grup de futbolistes que han disputat 100 partits amb la seva selecció. El migcampista blaugrana ha viatjat a Israel amb el combinat espanyol i tot apunta que serà titular en l'últim partit de la fase de classificació per al Mundial de Rússia. El de Badia es convertirà en el 12è jugador que ho aconsegueix i s'unirà a una llista on també hi ha Xavi Hernández. Precisament, el de Terrassa ha escrit una carta a Busquets al diari Marca amb frases tan especials com aquestes.

L'estrena al primer equip

"La primera vegada que Guardiola va pujar Busquets a un entrenament del primer equip ja vaig veure que estàvem davant d'un jugador especial. Els rondos que fèiem nosaltres eren una prova infal·lible per detectar jugadors especials. I Sergio ho era per la rapidesa amb què ho entenia tot, amb la qual tocava la pilota a la primera, amb la qual era capaç de resoldre qualsevol situació."

Jugar al seu costat

"Busquets millora tot el que té al seu voltant. A mi em va fer millor futbolista. Per què? Molt senzill, perquè tenir-lo a prop era estar segur que anava a rebre la pilota al primer toc, amb avantatge i així podia jugar tranquil entre línies. Jugar al seu costat és un privilegi."

Indispensable

"Quan els entrenadors donaven l'alineació, el primer que mirava era si jugava Busquets. Quan no hi era em deia: "Hòstia, compte". I quan hi era em quedava tranquil perquè sabia que teníem moltes coses guanyades amb ell al camp."

Un líder

"Al vestidor és un líder. Quan llegeixi això dirà que no, però ho és. És d'aquells jugadors que cal escoltar-los quan parlen. Té una gran personalitat, sap quan cal estar de broma i quan cal posar-se seriós. A més, és un extraordinari professional."

COMENTARIS