Bàsquet

L'ABP desconvoca la vaga i hi haurà Copa

L'ABP desconvoca la vaga i hi haurà Copa
L'ABP desconvoca la vaga i hi haurà Copa
Conflicte resolt. Després de 3 hores de reunió a la seu del Consejo Superior de Deportes, l'ABP i l'ACB han arribat a un acord i s'ha desconvocat...
ACB

| ACB

Conflicte resolt. Després de 3 hores de reunió a la seu del Consejo Superior de Deportes, l'ABP i l'ACB han arribat a un acord i s'ha desconvocat la vaga de jugadors prevista per la Copa del Rei que començarà aquest dijous a Gran Canària. Després d'uns dies d'acusacions i retrets per les dues bandes, el sindicat de jugadors i la lliga professional han arribat a uns punts d'entesa que permetran renovar el conveni.

El principal motiu de la disputa era l'aportació de l'ACB al fons social de l'ABP i, finalment, s'ha acordat que la lliga continuarà aportant 315.000 euros durant els 2 pròxims anys. Després, s'ha acordat que la quantitat aniran disminuint i el sindicat començarà a aplicar unes quotes als jugadors perquè també financin l'entitat.

El nou conveni col·lectiu també inclou incrementar els salaris dels jugadors un 10%; establir un fons assistencial i limitar el dret de tempteig als casos de clubs que tinguessin deutes amb un jugador, entre d'altres. Les 2 parts han celebrat l'entesa i a partir d'ara el món del bàsquet es tornarà a fixar en les pistes i no en els despatxos. El Barça debutarà a la Copa divendres contra el Baskonia a les 21.30h.

COMENTARIS