Vintage

L'avís que li va donar Guardiola a Puyol en el retorn de Figo al Camp Nou

El de la Pobla va completar un marcatge perfecte i Figo va viure una nit per oblidar

L'avís que li va donar Guardiola a Puyol en el retorn de Figo al Camp Nou
L'avís que li va donar Guardiola a Puyol en el retorn de Figo al Camp Nou

El de la Pobla va completar un marcatge perfecte i Figo va viure una nit per oblidar

Puyol figo

Carles Puyol ha viscut un bon grapat de clàssics al llarg de la seva carrera. Un dels més especials va ser el de la temporada 2000/01, quan tot just s'intentava consolidar al primer equip blaugrana. Aquell partit va estar marcat pel retorn de Figo al Camp Nou després d'haver fitxat per l'etern rival.

La setmana prèvia al partit, la majoria de mitjans apostaven perquè Reiziger seria l'encarregat de defensar Figo però Puyol ha explicat alguns secrets d'aquells dies previs amb Pep Guardiola com a protagonista: "Recordo que, a principis de setmana, tots els diaris deien que seria Reiziger qui marcaria a Figo però Guardiola em va dir que comencés a pensar en el portuguès... El matí abans del partit, l'entrenador Serra Ferrer m'ho va confirmar. Aquell dia l'ambient va ser increïble. Era una situació difícil per a Figo i, tot i així, crec que va ser el millor del Madrid. Aquell dia vaig parlar amb ell d'aquell marcatge però, posteriorment, no n'hem tornat a parlar."

Puyol va signar una actuació magnífica i Figo va participar molt poc en el joc perquè cada vegada que tocava la pilota tenia el de la Pobla a sobre. El conjunt blaugrana va guanyar 2-0 en un partit que va estar marcat per la forta xiulada que l'afició va dedicar al portuguès cada vegada que tocava la pilota.

Els millors clàssics

En un acte promocional, Puyol també ha parlat de la resta de clàssics que ha jugat i ha reconegut que el més especial va ser el del 2-6: "He tingut la sort de jugar-ne molts. El 0-3 al Bernabéu, el 2-6, el 5-0 al Camp Nou, però si m'he de quedar amb algun, em quedo amb el 2-6. Va ser molt important perquè gairebé sentenciem la Lliga i pel gol."

El Barça - Madrid d'aquest dissabte

Pel que fa al clàssic d'aquest dissabte, l'exjugador considera que "el Barça té més urgències. Quedar-se a nou punts seria complicat, però jo confio en l'equip i que aconseguirem un bon resultat . Un 3-1 estaria bé..."

El futur de Messi

Finalment, sobre el futur de Leo Messi, Puyol ha estat contundent: "Com a culer i com a amic espero que segueixi molts anys al Barça. Està en el millor lloc del món i és feliç. Li queda un any i mig de contracte. Cal viure el present però crec que Messi es quedarà aquí molts anys."

COMENTARIS