Bàsquet

Les 3 millors anècdotes del debut de Navarro ara fa 20 anys

Les 3 millors anècdotes del debut de Navarro ara fa 20 anys
Les 3 millors anècdotes del debut de Navarro ara fa 20 anys
El 23 de novembre de 1997, un jove Juan Carlos Navarro debutava amb la samarreta blaugrana en un partit de la Lliga ACB contra el Granada. Atrevit i donant...

El 23 de novembre de 1997, un jove Juan Carlos Navarro debutava amb la samarreta blaugrana en un partit de la Lliga ACB contra el Granada. Atrevit i donant mostres del seu talent, ja era capaç d'anotar en els primers minuts amb la samarreta del primer equip blaugrana gràcies a l'oportunitat que li va donar el tècnic Joan Montes. "Aquells dies, estava entrenant bé i li vaig donar l'oportunitat perquè creia en ell", recorda l'entrenador català en una entrevista a l'ACB. Aquest dijous es compleixen 20 anys d'una de les llegendes més grans del club i a Weloba hem volgut recordar 3 anècdotes mítiques d'aquell dia.

1 - Corejat pel Palau en el primer dia

Aquell mateix dia, el nom de Navarro ja va ser corejat per l'afició del Palau Blaugrana. I no va ser per una de les seves habituals bombes o alguna jugada sorprenent. L'afició el va ovacionar quan es va llançar a terra per intentar agafar un rebot al cèrcol del Granada. 

2 - L'exigent nota de l'entrenador

En total va disputar 10 minuts i 43 segons però ja va ser capaç d'anotar 10 punts amb 2/3 en llançaments de 2 i 6/9 en tirs lliures més 2 rebots, 1 assistència i 1 pilota robada. Un debut gairebé immaculat amb 12 punts de valoració i l'afició rendit a la seva figura. Tot i això, Montes no va voler que deixés de tocar de peus a terra i va dir en roda de premsa: "Quan he entrat al vestidor li he dit que, per a mi, la seva actuació ha estat entre un 5 i un 6 de nota."

3 - Sorgeix el sobrenom de 'La Bomba'

Malgrat que molta gent es pugui pensar que el sobrenom de 'La Bomba' ve per la seva peculiar manera de llançar la pilota quan s'apropa a la cistella, la veritat és que el mot va sorgir en la roda de premsa de l'entrenador del Barça. Montes va explicar que l'entrenador del filial, Agustí Cuesta, no feia jugar sempre Navarro perquè posar-lo a la pista era "com una bomba de rellotgeria", ja que era capaç de guanyar un partit o perdre'l llançant molts tirs. El dia després, el periodista Juan Antonio Casanova ja el batejava així a La Vanguardia: "La Bomba estuvo en el Palau."

COMENTARIS