Vintage

Les millors anècdotes d'Albert Ferrer de la primera Copa d'Europa

"I si dono positiu i ens treuen la copa? Vaig estar dues setmanes patint!", recorda

Les millors anècdotes d'Albert Ferrer de la primera Copa d'Europa
Les millors anècdotes d'Albert Ferrer de la primera Copa d'Europa

"I si dono positiu i ens treuen la copa? Vaig estar dues setmanes patint!", recorda

Albert Ferrer

Albert Ferrer va ser un dels titulars del Barça en la final de Wembley, el 20 de maig de 1992, que va portar la primera Copa d'Europa a les vistrines del Museu Blaugrana. En una interessant entrevista de Lu Martín al diari L'Esportiu, el defensa evoca els records d'aquella època.

El dia de Kaiserslautern

"Era a l'UCI d'un hospital, m'acabaven d'operar del genoll. M'havia trencat els encreuats i alguna cosa havia anat malament amb l'anestèsia i els metges van dir a la meva mare que no em deixés dormir, però jo em moria de son. Així que allà estava, mirant el partit amb la meva mare al meu costat: 'Albert, no t'adormis'. I l'equip perdent…"

La recuperació

"El Johan amb mi sempre va ser molt clar. […] Em va dir: 'Si et recuperes, tornaràs a jugar', em vaig recuperar i vaig tornar a jugar".

Just abans de Wembley

"Vaig agafar una gastroenteritis dos dies abans i em vaig posar fatal. Però fatal. Després del que havia treballat per recuperar-me, jo tenia clar que jugaria. El metge em va donar unes pastilles i em va passar".

Va marcar Mancini

"De vegades Cruyff m'ordenava marcatge a l'home […] i aquell dia em va tocar Mancini. No ho fèiem gaire, però de tant en tant venia i et deia: 'Chapi, avui no jugues, però l'altre, tampoc'. I ja sabies que no tocaries la pilota i que et tocava seguir un jugador per tot el camp".

La celebració

"Quina festa? Si em va tocar dopatge! […] Va acabar el partit, vam pujar a la llotja, ens vam posar la medalla, vam recollir la copa, vam baixar molt contents, va venir [Carlos] Naval, crec, i em va dir: 'Al control antidopatge!' I quan vaig tornar al vestidor ja no quedava ningú, ni festa, ni res".

Les anàlisis

"A més, a mi em va venir una por enorme perquè vaig començar a pensar: 'I si el doctor s'ha oblidat d'apuntar la medicació que m'ha donat i apareix que he pres ves a saber què, dono positiu i ens treuen la copa?' […] Vaig estar dues setmanes patint! […] Fins que un dia em van trucar del Barça: 'Han arribat els resultats'. I aquell dia vaig dir: 'Perfecte, som campions d'Europa'."

Cruyff

"Era un geni. Sincer, directe, exigent, trencador. Amb ell va canviar tot. Ens tornava bojos, però ens va ensenyar tant! Era dur, però era un geni. I molt afectuós. Jo, ara, amb el temps, el recordo molt afectuós. Almenys amb mi".

COMENTARIS