Logotip

TOT SOBRE EL BARÇA

Analytics

L'home que (gairebé) mai falla

Sergi Roberto és el futbolista amb el segon millor percentatge de passades de tota la Lliga

L'home que (gairebé) mai falla
L'home que (gairebé) mai falla

Sergi Roberto és el futbolista amb el segon millor percentatge de passades de tota la Lliga

Durant els seus inicis al primer equip del Barça, a Sergi Roberto l'acusaven de no ser decisiu. El català era una de les grans promeses de La Masia, però el trànsit a l'elit no va ser senzill. 

El futbolista de Reus va créixer com a migcampista, i el Barça tenia el curs 13-14, quan va deixar de jugar amb el filial, tres dels millors migcampistes contemporanis: Busquets, Iniesta, i Xavi. Sumar minuts resultava difícil

No va ser fins que Luis Enrique el va resituar al lateral dret per cobrir la baixa d'Alves que el català va aconseguir assentar-se a les rotacions del tècnic. Sergi Roberto va passar per un procés d'adaptació tàctica i fins i tot ara Valverde també l'utilitza com a alternativa a Semedo. 

Però tot i la reconversió, Sergi Roberto manté aquella essència pròpia dels migcampistes del Barça. No falla gairebé cap passada. El català té el segon màxim percentatge de passades correctes de tota la Lliga, segons dades de whoscored.com. 

Sergi Roberto s'enfila fins al 92,2% de passades bones, i només Mandi (92,9%) el supera. Tot i el bon percentatge, el català no és dels futbolistes que més passades realitza per partit. Busquets (72), Rakitic (67) i Umtiti (67) són els jugadors que més s'associen amb la resta de companys a cada matx en tota la competició. Sergi Roberto en fa 41.

El català és el 8è futbolista blaugrana amb més passades per partit. Ara ningú pot dir-li que no sigui decisiu: quan Sergi Roberto toca la pilota, (gairebé) mai falla. 

COMENTARIS