Logotip

TOT SOBRE EL BARÇA

Champions League

Per què hi ha un 43% d'opcions que toqui el Chelsea al sorteig de la Champions?

Per què hi ha un 43% d'opcions que toqui el Chelsea al sorteig de la Champions?
Per què hi ha un 43% d'opcions que toqui el Chelsea al sorteig de la Champions?
El pròxim dilluns 11 de desembre se celebrarà el sorteig dels vuitens de final de la Champions League. El Barça va finalitzar primer de grup davant la Juve...

El pròxim dilluns 11 de desembre se celebrarà el sorteig dels vuitens de final de la Champions League. El Barça va finalitzar primer de grup davant la Juve però té moltes possibilitats d'enfrontar-se contra el Chelsea en la pròxima ronda. Concretament, un 43,7% d'opcions. Molts culers es preguntaran: perquè són tan altes aquestes probabilitats de jugar contra el conjunt anglès?

El motiu és que enguany a la Champions competien 5 equips de la Premier League i 4 han finalitzat com a primers de grup. Tottenham, Manchester City, Manchester United i Liverpool han demostrat el potencial de la lliga anglesa i han finalitzat com a primers de grup. Com que el reglament del sorteig de vuitens impedeix jugar contra un equip de la mateixa lliga i contra el rival del mateix grup, el Chelsea només es podrà enfrontar contra 3 equips del bombo 1: el PSG, el Besiktas o el Barça.

El conjunt francès i el turc tenen cadascun un 28,1% de possibilitats d'enfrontar-se contra el Chelsea perquè no hi ha cap equip de la seva lliga com a segon classificat. El Barça, en canvi, no es pot enfrontar contra el Sevilla i el Madrid perquè van ser segons de grup i això multiplica les opcions d'enfrontar-se contra el conjunt d'Antonio Conte, Cesc Fàbregas, Pedro i companyia.

Tot i això, cal recordar que el Barça també té opcions de jugar contra el Bayern de Múnic (13,5%), el Porto (13,5%), el Xhakhtar (14,5%) i  el Basilea (14,5%). En aquesta gràfica de MisterChip es poden veure les probabilitats d'enfrontaments del sorteig del pròxim dilluns a Nyon.

COMENTARIS