Logotip

TOT SOBRE EL BARÇA

Jugadors

PERFIL. Així juga Yerry Mina

El colombià destaca pel seu joc aeri, però necessita millorar el seu perfil associatiu i la capacitat de decisió

PERFIL. Així juga Yerry Mina
PERFIL. Així juga Yerry Mina

El colombià destaca pel seu joc aeri, però necessita millorar el seu perfil associatiu i la capacitat de decisió

Yerry Mina
Yerry Mina

| ©Getty Images #546609032

Yerri Mina és la darrera incorporació del Barça. El central ha arribat del Palmeiras a canvi d'11'8 milions d'euros per ocupar el lloc que deixarà Mascherano. L'argentí fitxarà pel Hebei xinès. Els seus perfils futbolístics, no obstant, són diferents. Però quines són les característiques de Yerri Mina? T’ho expliquem a Weloba: 

Joc aeri

És probablement la millor virtut del futbolista. La seva estatura (1,95) el convertirà en el jugador més alt de la plantilla i, conseqüentment, en una referència a les jugades estratègia. Mina ha disputat 9 partits amb la selecció de Colòmbia, i ha marcat 3 gols: 2 d’ells han estat de cap. 

A part de la seva alçada superior, Mina mostra una notable capacitat de salt. El colombià no és el típic futbolista alt, però descoordinat: Mina domina la posició corporal en la batuda i en el salt, i realitza correctament el gest tècnic del remat. 

Des que va debutar com a professional, el futbolista suma 16 gols en 119 partits, segons les dades de Transfermarkt. L’estadística és boníssima per un defensa: marca un gol cada 7 partits

En el cos a cos, no obstant, pot mancar-li domini espacial. Mina encara no domina del tot l’espai en les cobertures, ni té el volum corporal d’altres centrals dominadors en el joc aeri com Koulibaly, Chiellini o Sergio Ramos, per exemple.   

Potència

Mina destaca per la seva exuberància física. El defensa és un futbolista amb una gran capacitat atlètica. Sí bé en l’acceleració té certes limitacions pròpies d’un futbolista de gairebé 2 metres, manté un alt nivell de velocitat en un temps determinat. 

El defensa té una gran gambada i utilitza bé el cos per minimitzar el desavantatge amb davanters més ràpids. Tampoc té problemes en aturar una jugada amb falta.

Mina pot actuar en l’emergència i utilitza la seva notable rapidesa per corregir les sortides de posició habituals.  

Sortida de la pilota

Al blaugrana no li tremolen les cames quan té la pilota als peus, però no és un prodigi associatiu. En ocasions abusa de la conducció per dividir línies rivals, i mostra certa precipitació en la passada.

Segons dades de Squawka, Mina té un 82% de percentatge d'encert en les passades. La xifra és força inferior a la de Vermaelen (94%), Umtiti (92,2%) Mascherano (91,2%) i Piqué (89,9%).  

El central ha reconegut que Piqué és un dels seus referents, i les seves excursions recorden a les del català. El colombià, tot i això, no té la finor tècnica del català, i tampoc és especialment precís en el desplaçament llarg

Posicionament tàctic 

Mina prové d’un futbol diferent al que es trobarà al Camp Nou. Aquest tram final de temporada serà perfecte per entendre els conceptes propis de l’equip i començar el proper curs amb una major evolució.

El colombià és un futbolista més dinàmica que estàtic, i ocupa un gran terreny del camp. Mina és vàlid en l’anticipació, però peca per arriscar excessivament en la seves sortides de posició. El nou fitxatge del Barça es mostra més impulsiu que analític i té tendència a resoldre les situacions defensives de manera individual, convençut dels seus atributs físics. 

COMENTARIS