Rival

Valverde, un home d'idees fixes

Valverde, un home d'idees fixes
Valverde, un home d'idees fixes
El tècnic de l'Athletic destaca per la seva senzillesa, la seva peculiaritat és la seva normalitat. Dins d'aquest món del futbol tan estrambòtic, li...

El tècnic de l'Athletic destaca per la seva senzillesa, la seva peculiaritat és la seva normalitat. Dins d'aquest món del futbol tan estrambòtic, li agrada tenir una vida tranquil·la, no és un entrenador amb una personalitat cridanera de l'estil de Mourinho, Sampaoli o de fer xerrades motivadores extraordinàries. És com diu el seu sobrenom en basc, Txingurri, com una formiga treballadora.

Com a curiositat va estudiar fotografia a Barcelona quan jugava al Barça, i fa uns anys va acabar els seus estudis a l'Institut d´Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). A més a més l'Editorial La Fábrica li va editar el llibre "Medio Tiempo", l'any 2012. En aquest recull mostra part important de la seva personalitat amb paisatges, platges, viatges, partits de futbol, moments del seu dia a dia, edificis, persones...

La seva passió per a la fotografia ha fet que en algun moment no pugui evitar preguntar als fotògrafs que li estan fent fotos, quin objectiu utilitzen o el zoom més adequat.

A la seva família no és l'únic artista, el seu germà, Mikel Valverde, és historicista i il·lustrador. I es rodeja també del director de cine David Trueba i del cantautor Ruper Ordorika. Fins i tot ell mateix va ser articulista d'El Pais fins al 2012.

Hi ha una frase seva que diu: "Tant en una foto com en un equip de futbol busques l'equilibri de les coses. Tant la fotografia com el futbol depèn dels elements que tens". I aquest és un aspecte important en el futbol, s'adapta molt a les peces que té en un equip, no readapta els jugadors a la seva idea. Li dóna moltíssima importància a la gestió del grup i a què tots els jugadors de l'equip estiguin bé.

Se l'ha vinculat amb el Barça vàries vegades. El club blaugrana el va temptejar l'any 2013, però s'havia compromès amb l'Athletic i va dir que no. També dos anys després el Madrid el va temptejar abans de fitxar Rafa Benítez, però va voler complir el seu compromís amb l'Athletic.

Aquesta temporada, segons ha confirmat Weloba, no hi ha hagut cap moviment, cap tempteig ni conversa del Barça cap a Ernesto Valverde, que compleix la seva quarta temporada a l'Athletic.

COMENTARIS