Zona Bloc / Blog de

"4MINUTS D'AFEGIT" J33: Espanyol 0-2 Barça

Cada partit de Lliga, els 4 titulars de Borja Nicolau
"4MINUTS D'AFEGIT" J33: Espanyol 0-2 Barça
"4MINUTS D'AFEGIT" J33: Espanyol 0-2 Barça
Cada partit de Lliga, els 4 titulars de Borja Nicolau

1’ MITJA LLIGA?
El tren no s’atura i el Barça visitava Cornellà 4 dies després de jugar la tornada dels quarts de final de la Champions. La data estava marcada al calendari amb lletres grans i en vermell: ALERTA!!

Era una de les dues sortides complicades que quedaven. Aquesta i la visita al Calderón la penúltima jornada de Lliga. Els altres partits són, a priori, fàcils per als homes de Luis Enrique. El Barça va guanyar a Cornellà i per tant tatxa un dels dos compromisos marcats en vermell. Si no badem hem guanyat mitja lliga aquí i anirem al Calderón a guanyar l’altra meitat. A l’inrevés del que van fer els matalassers l’any passat!

2’ ENXUFATS!
Excel·lent primer part del Barça, excel·lent!!! Semblava un partit entre un equip federat i un escolar, amb els jugadors de l’Espanyol corrent darrere la pilota i el Barça fent-la moure a una velocitat que em va fer recordar anys enrere. El 82% de possessió als 30 minuts certificava el domini blaugrana, que també es feia eco al marcador amb un matiner 0-2.

Gol de Neymar i Messi, tots dos amb protagonisme del que falta per completar la MSN, Luis Suárez. Menció especial al sublim gest de l’uruguaià en el primer gol deixant passar la pilota per sota les cames i demostrant el moment dolç que travessa, doncs fa 2 mesos les ànsies de gol l’haguessin empès a rematar forçadament la pilota.

3’ DELS ERRORS S’APRÉN
La primera part va ser excel·lent i en la segona el Barça es va dedicar a conservar el resultat sense desgastar-se més del necessari. En els primers minuts el partit va recordar al de Sevilla, amb un Barça immensament superior ballant al seu rival i situant-se dos gols per sobre al marcador en els primers compassos.

Després del 0-2, però, el Barça no va caure en els mateixos errors que a Sevilla. No va deixar que el control del partit marxés de les seves mans i, tot i que amb menys empenta, va mantenir-se atent fins al final. 3 punts més la butxaca, dels errors s’aprén!

4’ IMPOTÈNCIA PERICA
A diferència del derbi amb el Madrid, el derbi entre Barça i Espanyol sempre ha sigut un derbi desigualat. La diferència de pressupostos condueix inevitablement cap a una diferència de talent entre els dos equips. Tot i això, durant molts anys l’Espanyol sortia al camp amb una motivació i intensitat gegantines que compensaven aquestes diferències (vegi’s “El Tamudazo”...).

Del 2007 al 2012 el Barça només va guanyar la meitat d’aquests enfrontaments (6/12) però des de llavors els ha guanyat tots i amb certa comoditat (el global dels últims 7 partits és de 19-1!). Temps d’hegemonia blaugrana i impotència perica.

EL NICOMUNIO
Bravo 6
Alves 6
Mascherano 6
Piqué 6
Alba 3
Busquets 6
Iniesta 6
Rafinha 6
Messi 13
Neymar 13
Suarez 10

Mathieu 2
Rakitic 2
Xavi -

Borja Nicolau

Comentaris
Els blogs

La majoria de la premsa de Barcelona obra la setmana amb una mena d’intent de “resurrecció” després de dos resultats nefastos pel Barça,...

Llegeix

És un fet molt evident que el Barça no acaba de rutllar. És cert que el "virus FIFA" passa factura, sobretot tenint en compte que 6...

Llegeix