Zona Bloc / Blog de

"4MINUTS D'AFEGIT" J4: Llevant 0 - 5 Barça

Cada jornada de lliga, els 4 titulars de Borja Nicolau.
"4MINUTS D'AFEGIT" J4: Llevant 0 - 5 Barça
"4MINUTS D'AFEGIT" J4: Llevant 0 - 5 Barça
Cada jornada de lliga, els 4 titulars de Borja Nicolau.

1’ AQUELLA DEFENSA DE PORCELLANA...
Un dels aspectes més criticats la temporada passada va ser la fragilitat defensiva de l’equip. A aquestes alçades de lliga el Barça ja havia encaixat 4 gols en 4 partits i les facilitats amb que els equips rivals arribaven a la porteria amoïnaven a més d’un.

Aquest any l’equip encara no ha encaixat un sol gol en els 4 partits que porta a la lliga, tampoc a l’únic que ha jugat a la Champions i només 1 als 5 partits de la pretemporada, incloent-hi el Gamper. Una dada per il·lusionar fins i tot al més pessimista. Bona feina!!

2’ MESSisBACK
He volgut ser prudent i aguantar aquest titular unes quantes setmanes, fidel a la meva filosofia sobre la perillositat de treure conclusions massa ràpid. Però crec que ara ja ho podem dir ben alt sense por a equivocar-nos: “MESSisBACK”! Tot junt i amb èmfasi, que sona més imponent.

El Messi d’aquest inici de temporada és diferent del que vam veure la temporada passada o al mundial. La genialitat puntual sempre l'ha tingut i probablement sempre la tindrà, però el que marca la diferència és l’actitud. Ara el veiem córrer, fins i tot recuperar alguna pilota, oferir-se i demanar la pilota constantment. Ofensivament l’avalen 3 gols i 6 assistències. S’ha acabat veure’l capcot, Messi torna a somriure i el Barcelonisme ho fa amb ell.

3’ PEDRO, CALAT
Pedro ha sigut un altre dels qüestionats al llarg de l’estiu i són moltes les veus que recorden constantment el seu baix rendiment a les últimes 2 temporades.

Aquest any, ja sense arrossegar problemes físics, era el moment de tornar a engegar: de posar la primera i anar accelerant fins a arribar a aquella sisena amb la que el veiem córrer com una bala per tot el camp, pressionant, recuperant i definint elèctricament. De moment, però, les seves actuacions han passat molt desapercebudes. Com si fos un alumne en el seu primer dia de pràctiques del carnet de conduir, Pedro no aconsegueix canviar de marxa i pujar les revolucions del seu motor. Ha calat.

4’ RAKITIC, TOT TERRENY
Rakitic va aterrar a Barcelona sense fer soroll. Fins i tot m’atreveixo a dir que el seu fitxatge va passar un pèl desapercebut. Es fitxava a un bon jugador, però no mediàtic; per un preu raonable, 20 milions; i per a una posició ben coberta al camp (Xavi, Iniesta, encara Cesc, el repescat Rafinha, Sergi Roberto...). I a sobre tothom ja tenia la mirada al Mundial!

Titular en els 4 primers partits de lliga, les seves notables actuacions ja han deixat clar que serà una peça clau aquesta temporada. Ahir va posar la cirereta a una gran primera part estrenant-se com a golejador al minut 44 amb un autèntic missil des de fora l’àrea i, per si fos poc, a la segona va acabar fent de Busquets, mostrant així la seva versatilitat. Hem fitxat un tot terreny!!

Comentaris
Els blogs

La majoria de la premsa de Barcelona obra la setmana amb una mena d’intent de “resurrecció” després de dos resultats nefastos pel Barça,...

Llegeix

És un fet molt evident que el Barça no acaba de rutllar. És cert que el "virus FIFA" passa factura, sobretot tenint en compte que 6...

Llegeix