Zona Bloc / Blog de

"4MINUTS D'AFEGIT" J5: Màlaga - Barça

Cada jornada de lliga, els 4 titulars de Borja Nicolau.
"4MINUTS D'AFEGIT" J5: Màlaga - Barça
"4MINUTS D'AFEGIT" J5: Màlaga - Barça
Cada jornada de lliga, els 4 titulars de Borja Nicolau.

1’ EL DIA DE LA MARMOTA
La pel·lícula “Atrapat en el temps”, també coneguda com “El dia de la marmota”, tracta d’un periodista que cada dia s’aixeca i torna a viure el mateix dia. Els aficionats del Barça estem acostumats, i cada cop més, a veure com l’estratègia dels rivals es repeteix un dia rere l’altre.

Equips que defensen amb 9 jugadors de camp i deixant-ne un despenjat per possibles contracops, amb les línies juntes i endarrerides, i concentrats en ocupar la zona central de l’atac del Barça. No pateixen en deixar que el Barça busqui les bandes, ja que les centrades que arriben des d’allà no solen generar massa perill tenint en compte que els possibles rematadors són Neymar, Messi o Pedro. Davant aquesta situació, la circulació del Barça entra en un bucle “pilota a banda – no hi ha centrada clara – pilota endarrere – canvi de banda”. És com si nosaltres també topéssim successivament amb la mateixa realitat, a la qual s’hi haurà de buscar una solució.

2’ NI BLANC NI NEGRE
El partit d’ahir, com comento a dalt, va ser semblant a d’altres vists aquesta temporada com els de Villarreal, Athletic de Bilbao i Apoel. Mateixes dificultats per fer gol davant de defenses ben plantades. Semblant però amb la petita diferència, i al futbol aquesta diferència es torna gegant, que no vam aconseguir marcar.

S’han deixat escapar els primers punts però si fins ara hem omplert d’elogis l’inici de temporada blaugrana, no seria just començar a treure els punyals a les primeres de canvi. I com que aquí a Barcelona som especialistes en això, crec que és important recordar que les coses no són ni blanques ni negres.

3’ LES DUES DE DOUGLAS
Ahir va debutar el lateral brasiler de 24 anys Douglas Pereira, fitxat a finals d’estiu del Sao Paulo no sabem ben bé si per les seves qualitats futbolístiques actuals o per tenir un matalàs davant l’impossibilitat de fitxar la temporada vinent.

Va ser un debut gris on, potser els nervis o la pressió del moment , el van portar a optar gairebé sempre per l’opció fàcil i alhora inofensiva. Correcte però no brillant en defensa, amb cartolina groga inclosa, i actiu però poc atrevit en atac, va signar una actuació mediocre que caldrà millorar en la propera oportunitat que tingui.
De rebot, la titularitat de Douglas deixava clar que Montoya, ahir ni convocat, haurà d’apretar per mantenir el lloc de lateral dret suplent.

Són les dues conclusions del debut de Douglas.

4’ MILLORA A PILOTA ATURADA
En els darrers anys el joc a pilota parada ha sigut sempre un mal de cap. “Els petits” juguen com ningú quan la pilota roda arran de gespa però per alt, pateixen en defensa i espanten poc en atac.

Les incorporacions de Mathieu i Rakitic han sumat uns centímetres a la plantilla blaugrana que, amb els de Piqué, Barta i Busquets, han permés una millora en el joc aeri. El Barça no pateix en defensa i en atac les millors ocasions ahir van arribar a pilota aturada, igual que el gol contra l’Apoel.

Comentaris
Els blogs

La majoria de la premsa de Barcelona obra la setmana amb una mena d’intent de “resurrecció” després de dos resultats nefastos pel Barça,...

Llegeix

És un fet molt evident que el Barça no acaba de rutllar. És cert que el "virus FIFA" passa factura, sobretot tenint en compte que 6...

Llegeix