En profunditat

Així queda el Barça: mig del camp i davantera

Tot dependrà del dibuix que decidiexi Valverde, un tècnic força versàtil en aquest punt

Així queda el Barça: mig del camp i davantera
Així queda el Barça: mig del camp i davantera

Tot dependrà del dibuix que decidiexi Valverde, un tècnic força versàtil en aquest punt

Jugadors d'atac

Després de repassar els plans en les tasques defensives, és el torn de les posicions atacants.

Mig del camp - pivot

Titular: Sergio Busquets

L'incombustible jugador de Badia és, clarament, el titular en la posició de mig centre. Sense discussió, Sergio Busquets.

Suplents: Paulinho

El brasiler dels 40 milions es perfila o bé com el suplent de Busquets o bé com el seu company si l'entrenador decideix jugar amb doble pivot. Caldrà veure quin dibuix planteja Ernesto Valverde i l'ús que fa de Paulinho, potser la incògnita més gran de la plantilla actual.

Barça B: Busquets i Sarsanedas

Amb Samper cedit al Las Palmas, un altre Busquets es converteix en el relleu natural al pivot, Oriol Busquets. Al filial ha alternat amb Ferran Sarsanedas.

Mig del camp - interiors

Titulars: Rakitic i Iniesta

Passen els anys i Don Andrés continua sent el metrònom del joc blaugrana. Només el seu estat físic hauria de condicionar els minuts del capità, però el dibuix que decideixi Valverde el podria canviar de posició (i fer-lo retrocedir al pivot) o restar minuts (en benefici de perfils més físics). I per perfils físics, el d'Ivan Rakitic, ja que el croat s'ha convertit en l'escuder de Messi.

Suplents: Sergi Roberto, Denis, Rafinha i André Gomes

Els suplents dels interiors són els que desperten més dubtes. Amb Sergi Roberto demanant minuts en aquesta posició, les altres alternatives no han acabat de consolidar-se com a relleus naturals: ni Denis (que enguany podria jugar més minuts), ni Rafinha (que ha perdut el seu gran valedor, Luis Enrique), ni André Gomes (que enceta la que podria ser la seva última oportunitat per demostrar que pot jugar al Barça) han aconseguit fer ombra als titulars i reclamar minuts de joc.

Barça B: Aleñá i Ruiz de Galarreta

Dos talentosos interiors esperen el seu torn al filial. Un, en edat Juvenil, ja ha debutat al Camp Nou: Carles Aleñá. L'altre, fitxat aquest estiu, ja ha demostrat que té molta classe: Íñigo Ruiz de Galarreta.

Davantera - extrems

Titulars: Dembélé i Deulofeu

Fitxats aquest estiu, Ernesto Valverde comptarà amb dos extrems purs per obrir el camp. Pel cost del traspàs, Ousmane Dembélé sembla que serà titular abans que Gerard Deulofeu, però els dos podrien trobar-se en l'onze incial si el tècnic els posiciona un a cada banda.

Suplent: Arda

Si continua al Barça (a Turquia es poden inscriure jugadors fins al dia 8 de setembre), una de les posicions que podria assumir Arda Turan és la d'alternativa als extrems.

Barça B: Vitinho

El nou jugador del B encara ha de demostrar que el seu cost ha tingut raó de ser. Encara que Vitinho també pot jugar per l'eix, Gerard López l'ha col·locat sobretot a l'extrem.

Davantera - el '9'

Titular: Suárez

L'uruguayo caçador és, sense cap mena de dubte, l'ariet blaugrana. Després de lesionar-se contra el Madrid, Luis Suárez ha de tornar a ser la referència ofensiva.

Suplent: Alcácer

Enls dos partits que el Barça ha jugat sense Suárez, Valverde ha preferit Leo Messi com a 'fals 9', i el torrentí Paco Alcácer ha hagut de jugar a l'extrem. Haurà de trobar la manera de fer-se lloc a la davantera.

Barça B: Lozano, Cardona i Ruiz

Gerard López ha jugat els 3 partits de Segona A amb 3 ariets diferents: l'hondureny nouvingut Anthony 'Choco' Lozano, el lleidatà Marc Cardona i l'almussafenc Abel Ruiz.

Leo Messi

El jugador que ho pot ser tot en l'atac del Barça, des d'extrem, fins a interior, mitja punta o fals '9'. Les opcions que ofereix Leo Messi són superiors al nombre de places que hi ha per omplir. Segurament la peça que pot equilibrar i donar sentit al dibuix que faci Valverde.

COMENTARIS