Així respira la Penya Blaugrana de Londres

Així respira la Penya Blaugrana de Londres
Així respira la Penya Blaugrana de Londres
La Penya Blaugrana de Londres celebra aquest 2015 el seu 30è aniversari. És una de les penyes del Barça més antigues fora de l'estat espanyol i el cap de...

La Penya Blaugrana de Londres celebra aquest 2015 el seu 30è aniversari. És una de les penyes del Barça més antigues fora de l'estat espanyol i el cap de setmana passat, alguns dels seus membres van assistir al Camp Nou per inaugurar el nou escut de la Penya.

A la porta 96 de l'estadi, entre els escuts de la Penya Santa Margarida i els Monjos i de la Penya Navarros del Barça de Pamplona s'hi ubica el de la 'Penya Blaugrana London of Great Britain' (nom oficial), amb la novetat de la incorporació de les dues estrelles a la part superior de l'escut, recordant les dues Lligues de Campions guanyades a la capital anglesa, a l'estadi de Wembley (1992 i 2011).

La Penya (número 385) va ser fundada l'any 1985 i actualment compta amb 150 membres de 32 nacionalitats diferents. La més multicultural, diuen, amb socis com ara el Marcelo, de Buenos Aires, que recorda amb nostàlgia l'última vegada que va visitar el Camp Nou, l'1 de juny de 2013 quan el Barça va aixecar la Lliga dels 100 punts, la Lliga de Tito Vilanova i d'Eric Abidal.

Seu

  • Bar&Co (Adreça: Temple Pier, Victoria Embankment, WC2R 2PN)

Regentat per un català que va viure durant una temporada a Madrid abans d'arribar a Londres, el Bar&Co és un restaurant i bar de copes ubicat en una embarcació amarrada al riu Tàmesi, al moll Temple, en una zona molt cèntrica de Londres i amb vistes al London Eye. Un espai privilegiat on tothom hi té cabuda i que es transforma els dies de partit del Barça on el color blaugrana és el protagonista.

Segona seu

  • Philomena's Irish Sport Bar (Adreça: 40 Great Queen Street, Covent Garden, WC2B 5AA)

L'alternativa al Bar&Co se situa al barri de Covent Garden i es tracta d'un bar irlandès familiar que ofereix una gran varietat d'esdeveniments esportius, gairebé tan gran com la de tipus de cervesa que hi pots trobar.

Activitats

A diferència de moltes penyes del Barça amb seu a Catalunya, la Penya Blaugrana de Londres esdevé un punt de trobada per a molts catalans que inicien la seva aventura en un nou país. El fet de compartir la passió pel Barça permet a molts blaugrana establir noves relacions en una comunitat cada vegada més gran que a part de seguir el Barça arreu del món, aposta per proposar activitats de tot tipus de caràcter lúdic i integrador.

"La Penya de Londres està mot ben organitzada" destaquen tant membres que en formen part com socis d'altres penyes que amb els anys han establert una gran relació amb ells. Des d'organitzar 'tours' per la ciutat, passant per les 'patxangues' de futbol entre aficionats o els campionats de futbolí que acostumen a muntar quan el Barça no juga.

Viatges

"La penya sempre acostuma a tenir representació als partits de Champions que el Barça juga a domicili. Londres, Manchester, Roma, Amsterdam... per poc que podem hi anem" comenta l'Eduard, el president de la Penya. Una Penya que en les dues últimes edicions de la Champions ha tingut la 'sort' de viure dues eliminatòries de 1/8 de final a Manchester i que, de ben segur, veurien amb molt bons ulls una tercera edició, per la proximitat amb la ciutat mancuniana.

"A la Lliga, tant a casa com a fora, la representació de la Penya és més aviat esporàdica, algun soci en particular..." explica el Jaume, de Reus, que ja fa 8 mesos que va marxar a treballar a Londres.

Anècdotes

Encara que el resultat ho va acabar arreglant, un dels contratemps més recents de la Penya Blaugrana de Londres va ser l'apagada de llums que va patir el Bar&Co al minut 10 de l'últim clàssic de Lliga, el del 0 a 4. "Era la primera vegada que passava, i Suárez va marcar al minut 11. Vam haver de buscar una alternativa per veure l'exhibició del Barça" recorden alguns socis que van assistir, com cada dia de partit, a la seu.

Mascota

"Em va trair. Jo sóc del Liverpool i ell ha sortit del Barça", fa broma el Tony, el propietari de l'Abraham, la mascota que presencia gran part dels partits del Barça, ja sigui des del camp (sempre viatja amb l'amo), o des de la seu de la penya.

"M'he fet del Barça després de les dues Champions qui li ha guanyat al Manchester United" confessa el seguidor dels 'reds'. "Des que porto l'Abraham, el Barça ha guanyat el triplet, no està malament, oi?" sentencia.

Detalls

La Penya Blaugrana de Londres ha anat forjant-se una reputació dins del món penyístic. Constantment es relaciona amb penyes d'altres països. Sense anar més lluny, a la inauguració del nou escut, per exemple, hi van assistir membres tant de la Penya de San Francisco (Estats Units) com de la de Calafell a Tarragona. Cuiden les relacions, no tenen un no per ningú i mostren la seva manera de ser en cada petita acció: el dors del carnet de soci de la penya l'ocupa una imatge de l'enyorat Tito Vilanova. Llarga vida a la Penya Blaugrana London of Great Britain.

COMENTARIS