Mundial

Així serà el Mundial de Clubs que prepara la FIFA

Està previst que 12 clubs europeus participin en la primera edició

Així serà el Mundial de Clubs que prepara la FIFA
Així serà el Mundial de Clubs que prepara la FIFA

Està previst que 12 clubs europeus participin en la primera edició

FIFA

| ©Getty Images #499784504

La FIFA està fermament decidida a implantar el nou Mundial de Clubs, un format revolucionari que pretén generar un nou campionat altament lucratiu, tant pels equips com per l'organisme. La idea, segons que publiquen diversos diaris (La Gazzetta, BBC, The Times o Marca), és muntar un campionat curt (tot es jugaria en 18 dies) entre 24 equips. En una primera fase, aquests 24 equips es dividirien en 8 grups de 3, i només els 8 líders de cada grup passarien a la segona fase: un quadre d'eliminació directa que començaria als quarts de final. Amb aquest format, el guanyador (i el finalista) jugaria només 5 partits i es proclamaria campió mundial.

Segons els càlculs de la FIFA (que vol organitzar el torneig cada 4 anys), cadascun dels 31 partits del campionat generarà gairebé 100 milions de beneficis, de manera que el nou Mundial de Clubs suposarà uns 3000 milions, xifra semblant a la que genera cada any la Champions. El campionat, que compta amb el suport dels clubs (com el Barça), es jugarà la segona meitat del mes de juny, en anys imparells, i suposarà la desaparició de 2 tornejos que es disputen actualment: la Copa Confederacions i l'actual Mundial de Clubs.

Per la primera edició, segons que explica Francesc Aguilar, es coneixen gairebé tots els 12 equips europeus que hi prendran part: Barça, Madrid, Bayern, Milan, Liverpool, Ajax, Inter, Manchester United, Juventus i PSG. Aquesta tria s'ha fet en funció dels resultats històrics i el balanç de trofeus i victòries obtingudes. En les edicions posteriors, ja s'intentarà tenir presents els últims resultats per donar més possibilitats a tots els clubs de participar a la competició. De Sud-amèrica, es preveuen equips com River, Boca, Santos, Flamengo, Peñarol o Nacional.

En principi, de cara a la primera edició del 2021, el repartiment de les places serà el següent:

  • 12 clubs d'Europa (UEFA).
  • 4 o 5 clubs (una plaça se la disputaran amb Oceania) d'Amèrica del Sud (Conmebol).
  • 2 clubs d'Àfrica (CAF).
  • 2 clubs d'Àsia (AFC).
  • 2 clubs d'Amèrica del Nord i Central (CONCACAF).
  • 0 o 1 club (s'ho disputaran amb l'Amèrica del Sud) d'Oceania (OFC).
  • 1 club del país organitzador.
COMENTARIS