ANALYTICS. Aleix Vidal en l'engranatge blaugrana

ANALYTICS. Aleix Vidal en l'engranatge blaugrana
ANALYTICS. Aleix Vidal en l'engranatge blaugrana
Després dels 23 minuts en el debut amb la samarreta del Barça, aquest dissabte Aleix Vidal ha completat el primer partit a l'11 titular blaugrana. Durant...
Aleix Vidal avançat

Després dels 23 minuts en el debut amb la samarreta del Barça, aquest dissabte Aleix Vidal ha completat el primer partit a l'11 titular blaugrana. Durant 65 minuts ha fet de lateral dret, escuder de Messi, ajudat per les obligacions defensives de Rakitic. Luis Enrique va assegurar que el GPS de control de l'esforç que utilitzen els jugadors del primer equip, indicava que tant Aleix com Arda estaven preparats per disputar els 90 minuts. El desplegament físic del de Valls durant gran part de l'enfrontament contra el Granada, ho ha posat de manifest, tot i ser substituït per Alves a la segona part.

Correcte en l'1 contra 1

Poc exigit en aquesta faceta del joc, les poques situacions ofensives de les quals ha disposat el Granada per banda esquerra han estat neutralitzades per Aleix Vidal, pacient davant l'intent de desequilibri de Peñaranda i solvent a l'hora de recuperar la pilota i sortir jugant-la.

Pilotes recuperades: 7

Pilotes rebutjades: 3

La línia del fora de joc

Una de les característiques de l'estil de joc blaugrana és la pressió alta per forçar l'errada del rival, buscant la precipitació en la passada i la mala presa de decisions. Això implica reduir l'espai entre línies i 'pujar la línia' defensiva, per ofegar a camp contrari, forçant en molts casos el fora de joc dels davanters rivals. En aquest sentit, Aleix Vidal s'ha trobat una mica incòmode a l'hora de situar-se. Durant la primera part ha dubtat en un parell de jugades, mentre Luis Enrique, molt a prop seu des de l'àrea tècnica el corregia. Els altres 3 components de la defensa estaven més avançats, i Vidal, segurament per prudència no ha volgut donar tants metres a la seva marca. L'estil blaugrana implica atreviment i prendre riscos en aquestes situacions.

Aportació ofensiva

Una de les principals virtuts d'Aleix Vidal és la velocitat i resistència per protagonitzar aproximacions a l'àrea des de la banda. El seu instint d'extrem, on ha jugat durant molts anys de la seva carrera, li permet encaixar fàcilment en el pla ofensiu que Luis Enrique reserva als laterals quan el Barça té la pilota. Sovint a l'alçada dels migcampistes, a prop de la línia divisòria, ha buscat la profunditat en dues jugades, arribant gairebé fins a la línia de fons per posar la pilota a l'àrea. A més, ha ofert l'alternativa del 2 contra 1 a Messi en molts moments que l'argentí ha rebut a la banda i d'esquena a porteria.

Passades de mèrit bé: 2

Passades de mèrit malament: 2

Pilotes perdudes: 4

Faltes rebudes: 1

Efectivitat en les passades: 86%

Una falta penalitzada

Dues faltes comeses en 65 minuts, una d'elles a prop de la frontal de l'àrea, després d'una disputa aèria que li ha suposat la targeta groga. Velasco Carballo ha interpretat falta del blaugrana que ha precedit una de les poques opcions del Granada de fer mal a la porteria de Bravo.

Faltes comeses: 2

Targetes grogues: 1

COMENTARIS