ANALYTICS. El 3-5-2 i la sortida de pilota

ANALYTICS. El 3-5-2 i la sortida de pilota
ANALYTICS. El 3-5-2 i la sortida de pilota
Des de l'anunci de la convocatòria blaugrana per a la tornada de la semifinal de Copa a València ja s'esperava una alineació inèdita. Però Luis...
Valencia - Barça, Mestalla

| Getty Images #509393012

Des de l'anunci de la convocatòria blaugrana per a la tornada de la semifinal de Copa a València ja s'esperava una alineació inèdita. Però Luis Enrique, amb la tranquil·litat del 7 a 0 de l'anada, ha convidat els seus homes a mantenir la tensió competitiva, plantejant un dibuix nou aquesta temporada.

3-5-2

Sorprenent sistema tàctic amb defensa de 3: Bartra (central dret), Vermaelen (centre), Mathieu (central esquerre). Laterals llargs, amb Aleix Vidal a la dreta i Adriano a l'esquerra, formant una línia de 5 amb els migcampistes: Samper i Roberto doble Pivot, Rakitic més avançat, per moments mitja punta, en d'altres, fals 9 i en diverses situacions com a interior, amb Samper a l'altra banda i Roberto de mig centre. A dalt, Munir i Sandro lleugerament centrats.

Dibuix aproximat del Barça a Mestalla

El Barça ha començat amb bon ritme de pilota, combinant amb precisió a la zona de mitjos, amb protagonisme per Sergi Roberto i desplegament de Rakitic per abraçar tota la zona de 3/4 per darrere dels dos atacants. El València ha practicat la pressió alta de manera intermitent i amb intensitat moderada. Això ha propiciat una sortida menys exigida per a uns centrals amb pocs minuts de competició aquesta temporada. Per facilitar aquesta sortida, en moltes ocasions, Vermaelen s'ha situat en una posició temporal de mig centre permetent així una sortida més neta i natural, amb dos centrals.

Sense obviar els condicionants que envoltaven el partit, durant la primera mitja hora de joc, el Barça s'ha mostrat fort amb pilota, superant línies amb relativa facilitat i aproximant-se a l'àrea. Un altre tema ha sigut la contundència en l'últim tram del camp. A la mitja part, els blaugrana cumulaven 8 xuts a porteria, cap entre els 3 pals. El València, 6 xuts, 3 entre els tres pals (1 gol) i 3 fora.

Dades de possessió i localització de la primera part

Recompensa als canvis

A la segona meitat, el Barça ha perdut percentatge de possessió tot i superar el 50% del domini de la pilota i el partit s'ha traslladat més al camp del València. Tot i això, fins als últims 10 minuts, la convicció ofensiva dels homes de Luis Enrique ha sigut més aviat poca. A l'últim quart d'hora, Luis Enrique ha introduït els 3 canvis gairebé de manera seguida. Cámara, Doglas i Kaptoum. Tots 3 han sigut protagonistes en la jugada de l'empat. Dougals, com a carriler esquerre, ha conduït la pilota fins a camp contrari. Cámara, com a extrem dret, s'ha apropat fins a l'àrea i a prop del vèrtex ha executat una centrada rasa per Kaptoum, que actuant d'interior esquerre, ha temporitzat l'entrada a l'àrea per rebre en una bona posició i rematar de primeres amb un xut ras que ha superat el porter valencianista Jaume. Tràmit acabat i rècord, d'imbatibilitat, superat. Ja són 29 partits sense perdre.

COMENTARIS