ANALYTICS. El Barça ja ha encaixat els 38 gols de la temporada passada

ANALYTICS. El Barça ja ha encaixat els 38 gols de la temporada passada
ANALYTICS. El Barça ja ha encaixat els 38 gols de la temporada passada
El Barça va llançat cap al títol de Lliga, és a la final de la Copa del Rei i dimarts disputarà l'anada dels vuitens de final de la Champions League...
Gols encaixats

El Barça va llançat cap al títol de Lliga, és a la final de la Copa del Rei i dimarts disputarà l'anada dels vuitens de final de la Champions League contra l'Arsenal. "Som on volem ser" comentava Luis Enrique després de la victòria a Gijón el passat dimecres. Amb la victòria d'aquest dissabte a Gran Canària, l'equip a més, acumula 32 partits sense perdre. Resultats gairebé perfectes per bé que el rendiment de l'equip en alguns partits dels últims i atapeïts mesos, hagi disminuït en diversos trams.

Tot i això, el gol de Willian José en l'1 a 2 del Las Palmas - Barça va igualar els registres de gols encaixats del Barça de la temporada 14/15. Unes dades que sovint eren motiu d'elogi en la primera temporada de Luis Enrique a la banqueta i que aquest any es van començar a torçar en els 2 primers partits de la temporada. La Supercopa d'Europa (5-4 vs Sevilla) i l'anada de la Supercopa d'Espanya (4-0 contra l'Athletic Club). La temporada passada el Barça va disputar 60 partits. Ara ja en porta 42 i entre Bravo, Ter Stegen i Masip ja han anat a buscar tantes vegades la pilota al fons de la xarxa com en el curs anterior: 38.

 

Pel que fa a la faceta ofensiva, la mitjana de gols per partit d'aquesta temporada és lleugerament inferior que en la campanya passada. En el cas dels gols encaixats, la diferència és més notable. L'any passat el Barça s'apropava més al mig gol encaixat per partit i enguany està més a prop del gol encaixat per partit.  

 

La gran quantitat de partits a la qual es veu exposat l'equip passa factura. La temporada passada l'equip acumulava 5 partits menys a aquestes alçades de temporada. Enguany, la temporada va començar més aviat que mai, l'11 d'agost a Geòrgia, i tres dies més tard l'equip es va desfer a San Mamés, en l'anada de la Supercopa d'Espanya. Al desembre, dos partits del Mundial de Clubs que van provocar que la setmana passada el Barça no ppgués descansar perquè calia anar a Gijón a jugar el partit ajornat.

No hi ha fissures en la fiabilitat de l'equip per aconseguir els 3 punts, les victòries parlen per si soles. Pel que fa al joc de l'equip, el desgast al qual està exposat per disputar tantes competicions el condiciona clarament. L'11 de gala acumula molts més minuts que la temporada anterior i una conseqüència raonable pot ser el fet de concedir més gols que no pas l'any passat, on el Barça de Luis Enrique va iniciar la temporada oficial dues setmanes més tard i on només va disputar 3 de les 6 competicions que li pertoquen aquesta temporada com a vigent campió del triplet.

COMENTARIS