Analytics

ANALYTICS. La dimensió dels Intocables 2.0

El trident format per Messi, Suárez i Neymar suma 122 gols, els mateixos que la temporada passada

ANALYTICS. La dimensió dels Intocables 2.0
ANALYTICS. La dimensió dels Intocables 2.0

El trident format per Messi, Suárez i Neymar suma 122 gols, els mateixos que la temporada passada

Messi Neymar Suárez

| Getty Images

La segona temporada dels Intocables va camí de superar els espectaculars registres de la temporada passada. Messi, Suárez i Neymar ja sumen els mateixos gols que la campanya anterior (122) i encara resten 3 jornades de Lliga per jugar més la final de la Copa del Rei contra el Sevilla.

A més, la dimensió del trident també ha crescut en nombre d'assistències de gols i de participació en els partits. Aquestes són les dades que estan signant els 3 cracks blaugrana, en conjunt i per superat.

1. Els mateixos gols que la temporada passada

En la seva primera temporada junts, els Intocables van marcar 122 gols en els 60 partits oficials que va disputar el Barça. En aquella temporada culminada amb el triplet, els cracks blaugrana van superar el rècord de 100 gols d'un trident blaugrana signat la temporada 2008/09 per Eto'o, Messi i Henry. Aquesta campanya, ja en sumen 122 en 58 partits i encara tindran 4 oportunitats més ampliar la xifra rècord.

2. Omnipresència golejadora

L'any passat, el trident va marcar el 69% dels gols del Barça (122 de 175). Aquest any, la seva implicació golejadora ha crescut més i ha aconseguit el 75% dels gols del Barça (122 de 161). Aquesta dada, però, demostra que la resta de l'equip ha participat menys en la faceta golejadora. L'any passat, la resta de futbolistes van marcar 53 gols. Aquesta campanya, la dada baixa als 39. Rakitic i Munir, amb 8 gols cadascun, són els màxims golejadors després de Messi, Neymar i Suárez. La temporada passada ho van ser Pedro, amb 11, i Rakitic, també amb 8.

3. Repartiment diferent

El trident ha marcat els mateixos 122 gols que la temporada passada però la distribució és diferent. Suárez ha passat dels 25 gols en 43 partits (0,58 gpp) als 53 gols en 49 partits (1,08 gpp). És l'únic futbolista que ha millorat els seus registres i està signant una temporada de rècord camí de la Bota d'Or i el Pitxitxi. Per la seva banda, Messi ha passat dels 58 gols en 57 partits (1,01 gpp) als 40 en 45 partits (0,88) en una temporada on ha estat 2 mesos de baixa. Finalment, Neymar també ha baixat els números, passant dels 39 gols en 51 partits (0,76 gpp) als 29 en 45 partits (0,64 gpp).

4. Neymar creix en el rol d'assistent

Pel que fa les assistències de gol, Neymar és el futbolista que augmenta més els registres respecte la temporada passada. Enguany n'ha signat 24 per les 11 que va regalar la campanya anterior. Luis Suárez es manté en unes xifres similars (25 aquest any per les 24 de la temporada passada) però a més és el líder de la Lliga en aquesta classificació estadística. Finalment, Messi ha baixat de les 31 a les 21, en una campanya on ha tingut un paper més destacat en l'elaboració de les jugades que en la culminació. En termes globals, les assistències del trident han passat de les 66 a les 70.

5. Repartiment de minuts

La temporada passada; Messi, Neymar i Suárez es van guanyar el sobrenom dels Intocables perquè van acabar jugant gairebé tots els minuts i Luis Enrique mai els canviava. Aquest any han seguit la mateixa tònica i només la lesió de Messi ha impedit que els 3 augmentessin el nombre de minuts jugats. Luis Suárez, que la temporada passada es va perdre els 2 primers mesos per sanció i va jugar el 65% dels minuts, ha passat a ser el jugador més utilitzat per Luis Enrique amb el 84% dels minuts. Per la seva banda, Neymar es mou en unes xifres similars i passada del 75% al 77% de minuts. En canvi, Messi ha passat de l'increïble 93% de minuts de l'any passat al 73% per culpa de la lesió al genoll i alguna molèstia física que ha patit.

COMENTARIS