ANALYTICS. La irregularitat del Barça més fiable

ANALYTICS. La irregularitat del Barça més fiable
ANALYTICS. La irregularitat del Barça més fiable
Victòria a l'estadi de Gran Canària en un partit irregular del Barça. Les baixes de Piqué i Busquets no han ajudat a l'hora de manar contra el Las...
Ney Celebra

| Getty Images #511411780

Victòria a l'estadi de Gran Canària en un partit irregular del Barça. Les baixes de Piqué i Busquets no han ajudat a l'hora de manar contra el Las Palmas. Valentia dels locals que no han renunciat a anar buscar el Barça a la seva àrea i que han buscat l'empat fins a l'últim moment. Triomf per la mínima d'un Barça intermitent en el joc, però fiable en el resultat. En el partit d'avui i en els dels últims mesos (32 partits consecutius sense perdre) que li permeten dominar la Lliga amb mà de ferro.

Alguns detalls del partit:

La posició d'Arda

Partit exigent pel turc a Gran Canària. La posició d'interior dret, fent de guardià de Messi, l'ha obligat a córrer més enrere que endavant per aturar el joc ofensiu del Las Palmas. Arda està acostumat a crèixer amb pilota i no sense ella. El desplegament físic no és el seu punt fort a diferència de Rakitic, cada vegada més indispensable per aparèixer en l'emergència pels atacs per banda esquerra dels rivals. Es presuposa que Messi, excepte moments d'orgull puntual, acostuma a despenjar-se a dalt després de pèrdua. Si a tot això li sumem un Alves fràgil en defensa, les mancances del turc es veuen més.

Al minut 39, en un intent de recuperació, Arda ha vist la targeta groga. al 41, Luis Enrique ha enviat Rakitic a escalfar. Canvi a la mitja part.

La valentia del Las Palmas, les pèrdues del Barça

Sense Piqué ni Busquets, dues peces capitals per a la bona sortida de pilota que habitualment té el Barça. La responsabilitat d'iniciar les jugades des de darrere ha recaigut en la parella de centrals, Mascherano i Mathieu, amb el suport d'un Sergi Roberto omnipresent, per oferir línia de passada i per cobrir l'esquena d'Iniesta i Arda en els atacas locals. El Barça s'ha encallat per la pressió alta canària i les pèrdues s'han repartit en la línia defensiva.

Pilotes perdudes del Barça (minut 20)

Això no ha permès que l'equip tingués continuat en el joc i per moments ha sigut esclau del seu propi estil, ofegat a la seva àrea davant de la insistència ofensiva de l'equip dirigit per Quique Setién.

Més control, menys ocasions, el resultat de sempre

Segona part amb un repartiment de posessió similar a la primera però amb un guió totalment diferent. Durant els primers 45 minuts el descontrol ha propiciat ocasions a les dues àrees, on s'han vist els 3 gols del partit. El Barça ha tingut una mica més de control que el Las Palmas però ambdós equips han posat a provar els porters. 

A la represa, el partit s'ha asserenat. Les posessions s'han allargat però les ocasions, més enllà d'una rematada claríssima de Suárez rebutjada per Varas, gairebé no han existit. Tot el que a l'inici eren xuts entre els tres pals o fora, s'han convertit en aproximacions a les àrees, sense arribar a definir. Més tranquil·litat per un Barça fins als últims minuts, on el Las Palmas ha gastat les últimes bales abocant-se a l'àrea de Bravo. Partit discret del Barça que, una vegada més aquesta temporada, no li fa falta estar fi per solucionar els partits. Poca participació de Neymar i Messi, gran actuació de Suárez autor del primer gol i de la jugada del segon. Partits cada 3 dies amb resultats sempre favorables. Fiabilitat més enllà joc.

COMENTARIS