ANALYTICS. La lectura del gol de Suárez

ANALYTICS. La lectura del gol de Suárez
ANALYTICS. La lectura del gol de Suárez
El Barça ha merescut més a Mestalla davant d'un València que ha tret rendiment en un contracop aïllat a la segona part per establir el definitiu 1 a 1....
Gol Suarez Mestalla

| Getty Images #500098822

El Barça ha merescut més a Mestalla davant d'un València que ha tret rendiment en un contracop aïllat a la segona part per establir el definitiu 1 a 1. La manca d'encert, sobretot a la primera part, ha penalitzat un Barça que marxa amb només un punt de la seva visita a Mestalla.

Alguns detalls del partit:

Acumulació de jugadors a la zona de 3/4

El guió del partit ha conduït tot sovint a situacions com les de la imatge. El Barça dominant clarament la possessió. El València replegat al balcó de l'àrea ha esperat la seva oportunitat per sortir a la contra.

Davant d'aquesta situació el Barça ha acumulat molts jugadors a prop de l'àrea rival (de fet els 10 jugadors de camp han jugat força estona a camp contrari). Els extrems tancats, en el cas de Messi baixant a rebre en posicions d'interior, i tota la banda pels laterals. El ritme de pilota ha variat i la paciència dels homes de Luis Enrique s'ha anat esgotant, donant pas a alguna passada precipitada que ha trencat amb la continuïtat necessària per descol·locar la defensa del València i trobar l'espai, la passada i el receptor.

Tot i això el Barça en diverses ocasions ha sabut arribar a la porteria de Jaume amb el joc posicional. La manca d'encert ha convidat al nerviosisme. La sensació de perdre oportunitats ha jugat en contra.

Dades mitja part

Duel Neymar-Vezo

Amb Messi participant molt per dins, el perill blaugrana ha arribat per la banda esquerra. Neymar ha encarat amb velocitat, en estàtic i a l'espai la marca que ha intentat fer-li Vezo, un central reconvertit en lateral d'emergència. El Barça no ha aprofitat tot el que ha generat des d'aquest extrem però Neymar li ha menjat l'esquena i la moral al '3' valencianista, que ha patit per corregir la seva posició, acostumat a tenir una visió més panoràmica quan juga a l'eix.

La posició més centrada de Messi ha fet que en moltes jugades fos l'argentí el subministrador de pilotes cap a Neymar. Obertura a banda i acceleració cap a l'àrea per buscar una rematada. Tant Messi com Suárez i com Neymar han disposat d'ocasions davant el porter. La precisió en la definició no ha aparegut durant els primers 45 minuts.

L'espatlla de Suárez

El Barça mereix el gol però aquest no arriba. La recompensa arriba al minut 59 amb una jugada (deixant al marge si estava en fora de joc o no)  perfectament executada per Suárez que ha llegit de manera excel·lent el context abans de rematar i fer el 0 a 1 a Mestalla.

Suárez s'ofereix en curt, s'allunya de l'àrea del València i atreu el central Abdennour. Es genera espai darrere de la defensa valencianista. Suárez combina al primer toc amb Messi, l'uruguaià ja té al cap quin espai ha d'atacar. Li guanya l'esquena al central i rep la passada aèria de Messi. El fet que la pilota 'caigui del cel' obliga Suárez a fer un control previ amb el cap, li fa perdre segons, permet que  Abdennour l'iguali en la carrera cap a la porteria. Veient l'arribada del central, protegeix la pilota amb el cos, es fa fort dins l'àrea, impacta amb l'espatlla del seu marcador, impedeix que aquest arribi a l'esfèrica i defineix amb instint, amb poc angle por amb un xut potent per sorprendre la reacció del porter. Una acció molt treballada que ha trencat el signe del partit fins a l'empat local del minut 85.

El passat 15 d'abril, al Parc dels Prínceps de París, Suárez va marcar el 0 a 2 després de protegir la pilota com ho ha fet aquest dissabte contra el València. Tot i que la jugada no té res a veure, abans de xutar impedeix també amb l'espatlla esquerra que Maxwell pugui arribar a la pilota.

Dades segona part

Totes les dades del partit a la segona pantalla:

COMENTARIS