ANALYTICS. Pausa de gol

ANALYTICS. Pausa de gol
ANALYTICS. Pausa de gol
L'Atlètic de Madrid s'ha presentat al Camp Nou amb l'habitual 4-4-2 de Simeone, amb Griezmann i Carrasco a la punta d'atac. Bons minuts del...
Barça atletico

L'Atlètic de Madrid s'ha presentat al Camp Nou amb l'habitual 4-4-2 de Simeone, amb Griezmann i Carrasco a la punta d'atac. Bons minuts del conjunt matalasser, amb pilota i sense. Pressió alta davant d'un Barça més calmat que en els últims partits pel que fa a la sortida de pilota. Quan els blaugrana superaven la primera línia de pressió, replegament ràpid de l'Atlètic, ajuntant línies a la frontal de l'àrea.

A diferència de molts equips que es veuen obligats a defensar-se a prop de la seva àrea contra el Barça, a l'Atlètic de Simeone no és un escenari que l'incomodi. Acostumat a saber patir, ha cedit la pilota al Barça que tot i dominar la possessió pràcticament no ha posat a prova Oblak fins a la mitja hora de joc.

Amb pilota els de Simeone han sabut seleccionar molt bé, perdent-la molt poques vegades i beneficiant-se d'atacs ràpids i jugades aïllades, com la del 0 a 1. Ara bé, defensar-se gairebé a l'àrea pròpia durant molt temps no significa descansar. El Barça ha continuat movent la pilota i el desgast dels visitants s'ha començat a notar. Els blaugrana han començat a arribar a la zona de 3/4 amb perill, superant línies en accions aturades a base de faltes, de Gabi i Godín, principalment, tots dos amonestats.

La pausa abans del gol

El Barça ha insistit en la idea, cada vegada més precís amb la pilota, beneficiat pels grans moviments de Suárez, tant amb pilota com sense. En la jugada de l'empat a 1 de Messi s'ha produït un moment clau perquè la jugada acabés al fons de la xarxa d'Oblak. El Barça estava ofegant l'Atlètic que només podia escopir la pilota, respirar un moment i tornar a tensionar-se per combatre una nova jugada del Barça. En una d'aquestes, el Barça ha tornat a atacar ràpidament, la pilota ha circulat per banda esquerra i Jordi Alba, doblant per banda ha encarat la línia de fons. Per superar la defensa intensa de l'Atlètic es necessiten moments de pausa, cap fred i interpretar bé el context. Això ho ha fet molt bé el lateral blaugrana que veient que Giménez es llançaria per bloquejar la centrada, ha amagat amb un primer intent per fer 'picar' el defensa madrileny. Amb Giménez a terra i la defensa clavada, el cor de l'àrea ha quedat més o menys aclarit. Allà ha trobat Messi que a prop de porteria ha rematat ràpid, potent i ras, per desactivar qualsevol possible estirada d'Oblak.

Atacs madurats i atacs directes

Un de cada. Madurat en el gol de Messi, directe en el de Suárez. Versatilitat del Barça de Luis Enrique, adaptat a diverses situacions de joc. Desplaçament aeri vertical de Dani Alves cap a l'esquena dels dos centrals, convidat per la desmarcada de Suárez. La pilota cau del cel, no la controla l'uruguaià perquè no li cal. Amb el cos en té prou per desactivar l'intent de rebuig de Giménez, fer-se l'espai suficient per poder executar el xut amb cama dreta. Un gol marca de la casa de Suárez, com ens va ensenyar a París contra el PSG, o al desembre a Mestalla contra el València. Giménez se suma a la impotència de Maxwell i Abdennour, per no poder moure el cos de l'uruguaià.

La valentia de l'Atètic de Madrid

Tot i jugar amb 10 a l'inici de la segona part (ha acabat amb 9 per les expulsions de Filipe i Godín), els de Simeone han anat a buscar l'empat, provocant una situació curiosa. Un Barça reforçat per la remuntada de la primera part s'ha vist jugant a camp propi i defensant-se contra un rival en inferioritat numèrica. Bravo ha hagut d'intervenir de manera providencial en una rematada de Griezmann. Al minut 65 Godín ha vist la segona groga i l'oposició de l'Atlètic de Madrid s'ha acabat. El Barça ha tancat el partit més per falta d'efectius del rival que per domini de la situació.

Dades de possessió i localització dels priemrs 15 minuts de la segona part.

COMENTARIS