ANALYTICS. Qui viu a camp contrari, viu millor

ANALYTICS. Qui viu a camp contrari, viu millor
ANALYTICS. Qui viu a camp contrari, viu millor
L'hàbitat natural del Barça dels últims anys és el camp contrari amb la pilota controlada. És el rival ofegat al balcó de l'àrea i les combinacions...
Suarez Laporte

| Getty Images #507098372

L'hàbitat natural del Barça dels últims anys és el camp contrari amb la pilota controlada. És el rival ofegat al balcó de l'àrea i les combinacions ràpides a la zona de 3/4 per fer moure el contrincant, obligant-lo a deixar espais interiors per trobar la passada definitiva, en moltes ocasions, prèvia al gol.

Res d'això casa amb l'Athletic Club de Valverde. El tècnic dels lleons no especula ni contra l'equip amb el trident més golejador de 2015. Si a això hi afegim que els bascos havien d'aixecar l'1 a 2 de l'anada, menys dubtes encara.

La pressió alta dels bilbaïns ha trobat recompensa. El Barça ha viscut pràcticament els primers 45 minuts al seu camp. Amb pilota, però incòmode, generant una sensació que qui no tenia la pilota atacava (l'Athletic Club) i qui la tenia (El Barça) es defensava com podia.

Dades de possessió i localització minuts (5'), (20') i (45')

L'Athletic volia viure a prop de l'àrea del Barça i els de Luis Enrique volien aprofitar l'esquena de la defensa basca. Sense una bona sortida de pilota, però, ha estat impossible connectar amb el trident atacant, que només ha enfocat la porteria d'Herrerín en els últims minuts de la primera part, en un conjunt de transicions ràpides, aprofitant el desgast, evident, del rival.

Sense Busquets ni Iniesta a prop de la medul·lar, a la defensa li han faltat socis mentre Mascherano, avui com a mig centre, es feia gran en la recuperació, i petit en la distribució.

Segona part

Canvi radical. Sense rastre de l'Athletic Club a l'àrea de Ter Stegen. Tot el contrari. Espais per combinar per al Barça que ha anat instal·lant-se a camp rival progressivament, un escenari que domina com ningú.

El contrast entre les dades de l'inici de la primera part amb els de l'inici de la segona, mostren clarament el canvi de tendència. Amb la possessió sempre en propietat blaugrana, la localització ha passat del 81% a camp propi, al 42% dels primers minuts de la segona part.

De menys a més el Barça, amb dues cares ben diferents aquest vespre per encadenar el tercer partit consecutiu amb actuacions de contrast entre els primers i els segons 45 minuts. Avui, amb més marcat que mai, amb el resultat de sempre, la victòria.

Una part de cada amb recompensa en ambdós casos per l'equip que ha viscut més temps a camp contrari. A la primera l'Athletic Club, a la segona, el Barça. 3 a 1 i el Barça, a semifinals per 6è any consecutiu.

COMENTARIS