ANALYTICS. Sergi Roberto es reivindica

El jugador s'ha guanyat una oportunitat al lateral dret

ANALYTICS. Sergi Roberto es reivindica
ANALYTICS. Sergi Roberto es reivindica

El jugador s'ha guanyat una oportunitat al lateral dret

Sergi Roberto & Oscar de Marcos
Sergi Roberto & Oscar de Marcos

| ©Getty Images #485020186

Durant la pretemporada havia estat una prova més de l'entrenador, que assajava rols alternatius que li donessin més opcions durant la competició. Però ha arribat l'estrena a la lliga i Luis Enrique, amb la lesió de Dani Alves, l'ha hagut d'activar com una realitat. Sergi Roberto ha estat durant 72 minuts el lateral dret del Barça i ho ha aprofitat per reivindicar-se.

Tasques defensives

Tal com demostren les dades que recull Carles Domènech a l'Analytics, Sergi Roberto va recuperar el 10% de les pilotes del Barça: 7 de 71. També va rebutjar 3 de les 31 pilotes del seu equip i en va perdre 3 de les 35 del Barça.

Tasques ofensives

Ofensivament, l'actuació de Sergi Roberto destaca perquè va ser l'únic jugador que va xutar al pal de la porteria de Gorka (en 1 ocasió), va fer 1 de les 18 passades de mèrit bé de l'equip i només 1 de les 31 passades de mèrit malament. També va caure 1 cop en fora de joc, dels 4 que Del Cerro Grande va assenyalar a jugadors del Barça.

Joc net

Sergi Roberto, tot i ocupar una posició defensiva, no va cometre cap falta en els 72 minuts que va jugar. Cert és que no va ser un partit amb gaire faltes (11 assenyalades contra el Barça), però no és habitual que els defensis acabin amb el full de serveis tan net.

Al servei de l'equip

Sergi Roberto, un dels homes més buscats per la premsa al final del partit, va oferir-se a Luis Enrique per continuar jugant al lloc d'Alves, si és necessari: “Si per desgràcia el Dani és baixa i l’entrenador confia en mi per jugar de lateral, jo ho donaré tot, com avui."

COMENTARIS