Apunts de pretemporada

Apunts de pretemporada
Apunts de pretemporada
La fam de Luis SuárezLa paraula pretemporada no existeix al diccionari de l'uruguaià. Només l'esgotament físic d'aquestes alçades de curs el pot...
Luis Suárez i Ashley Young

| Getty Images #481967260

La fam de Luis Suárez

La paraula pretemporada no existeix al diccionari de l'uruguaià. Només l'esgotament físic d'aquestes alçades de curs el pot conscienciar del caràcter amistós que en els dos partits que ha disputat s'ha esforçat a extingir. Des del primer minut i fins a ser substituït. Contra el United, una falta al minut 3 i un xut de rosca al 43 van estrenar els pals de la porteria de De Gea. Amb la dreta, amb l'esquerra i amb el que hagués fet falta. Sempre amb la pilota com a objectiu, tant per recuperar-la en la primera pressió com per apropar-la a la porteria rival al contraatac on en jugada elaborada. La gana del davanter blaugrana és insaciable. Enfadat per les errades pròpies i col·lectives no va deixar de treballar per guanyar i demostrar que la seva competitivitat és infinita.

La utilitat de Sergi Roberto

Falten partits per saber si els seus 45 minuts de lateral dret són una opció real o un pegat per les molèsties de Douglas, el futur d'Adriano o les vacances d'Alves. Costa de creure, però, en un Sergi Roberto aguantant l'1 contra 1 d'un extrem, esprintant enrere en un contraatac i fent ajudes als centrals en moments puntuals. La sorprenent ubicació del de Reus a la segona meitat potser ha tret massa protagonisme als seus primers 45 minuts. Arribada de segona línia amb facilitat, molta participació amb la pilota als peus, bona entesa amb la referència atacant i poca contundència en la rematada. En aquesta posició és on ha de treure el cap, on ha de fer soroll per molestar els esquemes de Luis Enrique i trucar a la porta de la temporada oficial.

La gespa del Levi's Stadium

No és excusa però cal recalcar-ho. Està molt bé que el Barça jugui en grans estadis per encabir com més aficionats millor durant la gira. És imatge, com també ho és el terreny de joc que aquest dissabte mostrava unes condicions deficients. No fa falta que l'enyorat Xavi es queixi de la gespa seca de l'estadi dels San Francsico 49ers. En una gira tan pomposa com la blaugrana que un element tan important, futbolísticament parlant, no estigui en bones condicions quan t'estàs preparant, precisament per assolir aquestes bones condicions, ha de ser motiu de revisió.

COMENTARIS