Bartomeu: "L'Ajax pot estar orgullós del que hem aconseguit al Barça"

Segons el president, Cruyff va canviar el Barça

Bartomeu: "L'Ajax pot estar orgullós del que hem aconseguit al Barça"
Bartomeu: "L'Ajax pot estar orgullós del que hem aconseguit al Barça"

Segons el president, Cruyff va canviar el Barça

El president Josep Maria Bartomeu ha parlat sobre la figura de Johan Cruyff en una entrevista al diari holandès ‘De Telegraaf’. Aquestes són les declaracions de Bartomeu, que no ha pogut viatjar a Amsterdam:

Importància de Cruyff per al Barça

“Ha estat encara més important per al Barça com a entrenador que com a jugador. Aquí ell va canviar tot l'ambient professional. Va canviar tota la manera de pensar a través de la seva forma de veure el futbol, de la seva forma de veure el partit, el club en el seu conjunt i l'organització'

Impulsors del planter

"Hi ha entrenadors que s'atreveixen a assumir riscos i hi ha entrenadors que sempre pensen sense riscos. Johan pertany a la primera categoria. Va ser entrenador aquí, va veure els talents que hi havia a la Masia, i va donar a tots els talents una oportunitat en el primer equip".

Influència de Cruyff sobre Guardiola

"Johan va ser l'entrenador i la inspiració total de Pep. El jugador i l'entrenador en què s'ha convertit va ser en gran part gràcies a Johan. Pep ha tingut diversos entrenadors en la seva carrera, però de qui més va aprendre va ser de Johan".

Vincle Ajax- Barça

"L'Ajax pot estar orgullós del que hem aconseguit al Barcelona. Igual que Johan estarà orgullós del que ha aconseguit Pep Guardiola. Com a entrenador també aquí el fill ha tingut més èxit encara que el pare. Per a nosaltres, el Pep és el fill futbolístic de Johan. Aquí no hi ha cap enveja, sinó pur orgull”.

Respecte del Barça per l'Ajax

"Nosaltres, el Barcelona i el nostre entrenament, són fills de l'Ajax. Durant anys hem mirat el que fan els equips joves de l'Ajax, els mètodes de formació i l'organització. Hem après molt de l'Ajax. Gràcies a Johan, especialment. Però en la vida de vegades el fill supera el pare. Tenim la sort de tenir més recursos financers que l'Ajax”.

COMENTARIS