Bravo vs. Casillas: aplom vs. experiència

Bravo vs. Casillas: aplom vs. experiència
Bravo vs. Casillas: aplom vs. experiència
Els aficionats al futbol s'ho passaran de meravella presenciant les dues millors davanteres del món. Però, a les porteries, dos futbolistes les patiran....

Els aficionats al futbol s'ho passaran de meravella presenciant les dues millors davanteres del món. Però, a les porteries, dos futbolistes les patiran. Claudio Bravo i Iker Casillas, dos porters molt diferents en moments de forma distants. Bravo, explosionant; Casillas, al final del camí.

Guanya Bravo

Gols rebuts

El xilè està vivint una temporada gloriosa i té tots els números per ser Trofeu Zamora aquesta temporada: ha rebut 16 gols en 27 partits de Lliga (0,6 gols/partit). Casillas, en canvi, ha encaixat gairebé un gol per partit: 22 dianes en 24 jornades.

Seguretat

Claudio Bravo és sinònim d'aplom, de certesa. Amb el xilè a la porteria, el culer està tranquil. Les xifres l'avalen i no ha rebut més de tres gols en un partit, precisament, contra el Madrid. Casillas, d'altra banda, no viu el seu millor moment, tot i que és capaç de ser decisiu contra el Barça.

Encert en les passades

El blaugrana s'ha adaptat perfectament al sistema del Barça i és una garantia, també, participant del joc col·lectiu amb els peus. És el porter de la Lliga amb més encert en les passades amb un 82% (l'any passat amb la Reial Societat, va ser d'un 59%).

Confiança pròpia

Confiança i joc es retroalimenten, i Bravo compleix la fórmula a la perfecció. No ha fet cap errada escandalosa. No pot dir el mateix Casillas, que ve d'encaixar 4 gols al camp del Schalke 04 a la Champions, els mateixos que contra l'Atlètic de Madrid a la Lliga.

Suport de l'afició

El xilè ha escoltat el públic del Camp Nou ovacionant el seu nom en més d'una ocasió. Té els aficionats blaugrana a la butxaca, mentre que un sector del públic madridista ha castigat Casillas en més d'una ocasió amb xiulets. L'última vegada, contra el Llevant, després de la golejada contra el Schalke, que el porter va escoltar com el xiulaven des de la banqueta.

Guanya Casillas

Aturades

El madridista ha aturat més pilotes que el blaugrana, però també ha rebut més xuts sota els tres pals. Casillas té una efectivitat aturant pilotes d'un 72,5%, mentre que la de Bravo és d'un 76,5%.

  • Casillas: 80 xuts rebuts - 58 aturades
  • Bravo: 68 xuts - 52 aturades
COMENTARIS