Deulofeu, un vist i no vist de 88 dies

Gerard Deulofeu fracassa al FC Barcelona amb només 88 dies

Deulofeu, un vist i no vist de 88 dies
Deulofeu, un vist i no vist de 88 dies

Gerard Deulofeu fracassa al FC Barcelona amb només 88 dies

El 19 de maig del 2014 es feia oficial la tornada de Gerard Deulofeu al primer equip del Barça. Vuitanta-vuit dies després es va confirmar que el jugador marxa cedit al Sevilla de nou.

Aquests són els 88 dies de Deulofeu com a jugador del primer equip del Barça:

Dia 1. Dilluns 19 maig

Oficial. Es confirma l'arribada de Deulofeu a l'equip de Luis Enrique. El de Riudarenes arriba al primer equip del Barça de la mà de Rafinha. Després d'un any a l'Everton, l'extrem torna al Camp Nou amb l'objectiu de convertir-se en una de les peces clau.

Dia 16. Dimarts 3 juny

Presentació. El jugador es torna a vestir de blaugrana i trepitja el Camp Nou després d'un any a Liverpool. Deulofeu es vesteix amb la samarreta del Barça després que ja ho fes anteriorment amb el Barça B i a les categories inferiors. El jugador confessa sentir-se "molt feliç" i que "he trobat a faltar el Barça".

 

Dia 58. Dilluns 14 juliol

Tornada als entrenaments. Els primers jugadors de Luis Enrique s'incorporen als entrenaments. Deulofeu s'incorpora al primer equip de Luis Enrique juntament amb la resta de jugadors excepte els internacionals. El jove de Riudarenes és sense cap dubte una de les atraccions del nou equip de Lucho. Una de les seves perles, la imitació a Cristiano.

Dia 62. Dissabte 19 juliol

Recreativo 0 Barça 1 Primer partit amistós de l'era Lucho. Deulofeu surt de suplent, però a la segona part és un dels homes més destacats. De fet és el jugador que genera la jugada del primer gol.

Participació: 45 minuts.

El gol:

Dia 71. Dilluns 28 juliol

Primer dia a St. George's. Primers entrenaments a Birmingham amb gran part de la plantilla. Jornades de doble sessió amb Gerard Deulofeu molt actiu.

Dia 76. 2 d'agost

Niça 1 Barça 1. Segon partit de pretemporada i Deulofeu torna a ser suplent. L'extrem torna a entrar a la represa i participa durant 45 minuts.

Participació: 45 minuts.

Dia 80. 6 d'agost

Nàpols 1 Barça 0. El tercer partit de temporada genera un punt d'inflexió respecte els partit anteriors. Si Deulofeu havia participat sempre la meitat dels partits, tot i entrar a la segona part, en el partit contra el Nàpols només hi participa durant 15 minuts. Sembla per tant que Luis Enrique comença a "castigar" l'extrem del Barça i així ho explica a la roda de premsa. 

Participació: 15 minuts.

El dia següent, el de Riudarenes escriu aquest enigmàtic tuit:

Dia 83. 9 d'agost

Helsinki 0 Barça 6. Si Luis Enrique no estava content amb el jugador, sembla que aquesta va ser l'última oportunitat que Gerard Deulofeu va tenir per convèncer al tècnic asturià. Va sortir de suplent i va tenir 32 minuts per demostrar el que el tècnic li demanava.

Amb aquesta participació Deulofeu ha sumat 137 minuts dels possibles 360 minuts. És a dir, només ha participat en el 38% dels minuts.

Dia 88. 14 d'agost.

Es confirma la sortida de Deulofeu del Barça. Luis Enrique li comunica al jugador que no compta amb ell i es confirma la seva cessió al Sevilla.

COMENTARIS