El monstre que s'ha creat entorn del futbol

"S'ha arribat a extrems d'organitzar baralles d'ultres on la sang arriba textualment al riu, i on el que menys els importa és el futbol"

El monstre que s'ha creat entorn del futbol
El monstre que s'ha creat entorn del futbol

"S'ha arribat a extrems d'organitzar baralles d'ultres on la sang arriba textualment al riu, i on el que menys els importa és el futbol"

Grada Messi
© Getty Images #112285404

La violència i els insults al voltant del món del futbol són un tema que darrerament està molt present als mitjans. És trist que hi hagi d'haver un mort perquè els estaments pertinents despertin i intentin fer alguna cosa per evitar futures baralles d'aquest tipus. Però el més trist de tot és sospitar que ho podrien haver evitat i que és difícil pensar que les seves mesures serveixin de res de cara a futurs casos.

Arran de tot això, la LFP ha iniciat una sobtada investigació pel que fa als insults als estadis. Luis Enrique va dir després del partit contra l'Espanyol que, tot i estar en contra de la violència, si es fa fora dels camps tota la gent que insulta "ens quedaríem sols". I mira que encara no sabia que la LFP també ha denunciat els càntics del Camp Nou contra els pericos! El que va dir l'asturià no pot servir per justificar que als camps de futbol s'insulti, i menys de la manera com ho va dir (l'endemà ja va moderar el discurs), però sent realistes, les seves paraules són certes. Si la LFP posa aquest llindar, tots els clubs, tots, acabaran denunciats al Comitè Antiviolència.

Al futbol base, que no està corromput pels diners, és on més mal fa veure i sentir a explicar el que de vegades han d'aguantar.

El problema de fons és el monstre que s'ha creat entorn del futbol. En tots nivells. Un esport en què part de l'afició s'ha cregut tant el tema de defensar els colors de la samarreta fins al punt en què es començar a insultar per insultar, a agredir per agredir... o arribar a extrems d'organitzar baralles d'ultres on la sang arriba textualment al riu, i on el que menys els importa és el futbol. Que lluny estem d'altres esports on el respecte entre aficions és pràcticament sagrat.

Vas a camps petits de divisions inferiors i et fas creus de la mà d'insults gratuïts que sectors de públic propicia al pobre àrbitre que intenta fer la seva feina. Gent que és allà només per molestar. I al futbol base, on aquest esport encara no està corromput pels diners, on jugadors i àrbitres no cobren una pasta, és on més mal fa veure i sentir a explicar el que de vegades han d'aguantar.

De totes maneres, no és estrany que això passi al futbol. Un món on els insults a l'equip rival són només una petita pedra de totes les atrocitats en despatxos, sous desproporcionats, patrocinadors indignes o despeses desorbitades.

COMENTARIS