El Vila-real, un migcamp blaugrana

Tres dels migcampistes groguets són formats a La Masia

El Vila-real, un migcamp blaugrana
El Vila-real, un migcamp blaugrana

Tres dels migcampistes groguets són formats a La Masia

El Vila-real és un equip que, tradicionalment, ha aposta pel joc creatiu i de toc. Fins i tot han aconseguit incorporar grans noms de jugadors importants internacionalment, com els argentins Martín Palermo o Juan Román Riquelme, unes operacions que van ser molt importants a nivell econòmic.

Una opció per continuar amb aquesta filosofia, però reduint substancialment el cost dels fitxatges és incorporar jugadors formats amb una filosofia de joc com la que volen practicar. El cas més clar és el del planter del Barça. Per això no és estrany que l'actual Vila-real pugui formar un centre del camp amb jugadors criats a la Masia.

Giovani dos Santos

El més veterà dels tres, juga a cavall entre el mig del camp i la davantera, i no és estrany veure'l marcant gols. Giovani dos Santos va debutar amb el Barça quan l'entrenava Frank Rijkaard i va ser traspassat a cap d'un any al Tottenham anglès. Allí, després de la destitució de Juande Ramos (el valedor del seu fitxatge) no va aconseguir fer-se un lloc al titular i va anar encadenant cessions: Ipswich Town, Galatasaray i Racing de Santander. Després d'un any al Mallorca, l'estiu del 2013 va aterrar al Vila-real, on s'ha convertit en una peça clau del joc ofensiu de l'equip.

Jonathan dos Santos

El germà petit de Giovani no ha acabat de trobar el lloc al Barça. Molt condicionat per les múltiples lesions (i de gravetat) que ha patit, ni Guardiola ni Tito Vilanova ni Gerardo Martino (el que semblava que hi confiaria més) han aconseguit que el centrecampista mexicà demostrés el potencial que prometia. L'estiu del 2014 Jonathan va marxar de Barcelona rumb a la Plana Baixa.

Javier Espinosa

Espinosa és el jugador que ha fet un salt més important en la seva carrera. L'última temporada havia estat, quan les lesions li ho havien permès, una peça important en el Barça B d'Eusebio, però la falta d'oportunitats en el primer equip (es parlava que Espinosa podia ser el relleu d'Andrés Iniesta) han fet que el jove de Talavera de la Reina decidís marxar del Barça l'estiu del 2014.

COMENTARIS