Els dubtes d'Oliver Kahn sobre ter Stegen

L'històric porter ha aprofitat el blog que té al diari Bild per plantejar les seves reserves sobre el possible èxit del porter alemany.

Els dubtes d'Oliver Kahn sobre ter Stegen
Els dubtes d'Oliver Kahn sobre ter Stegen

L'històric porter ha aprofitat el blog que té al diari Bild per plantejar les seves reserves sobre el possible èxit del porter alemany.

Oliver Kahn escriu sobre Marc André ter Stegen

| Bild

El fet que Oliver Kahn, històric porter del Bayern de Munic i de la selecció alemanya, estigui retirat no evita que regularment opini de l’actualitat del futbol mundial. Kahn, una institució al seu país, aprofita la tribuna que té en la versió digital del diari Bild per analitzar, en aquesta ocasió, el principal candidat a substituir Valdés en la nova temporada.

Oliver Kahn titula “Ter Stegen: el risc de Barcelona” un text on planteja dubtes sobre la idoneïtat de Marc-André ter Stegen a la porteria del Barcelona. Kahn parteix de l’autogol que es va marcar en l’últim partit amb el Borussia Mönchengladbach per recordar que “ha sorgit el debat sobre si als 21 anys és prou fort mentalment per ser al Barça“. Immediatament respon que “l’edat no és rellevant” però que en aquest cas cal tenir present que “ter Stegen mai ha sortit del Borussia, i per tant no coneix cap altra cultura de club“. Això és important, segons Kahn, que ho va viure l’any 1994 quan va canviar el Karlsruhe pel Bayern, perquè “aclimatar-te amb rapidesa a un club de la importància del Barça demana força mental”.

Ter Stegen començarà una etapa nova a Barcelona, defensa Kahn, raó per la qual “els mèrits que ha assolit al Borussia no li valen per res“. “Li seria més fàcil si guanyés algun títol o fos el número 1 de la Mannschaft“, ja que “sense una reputació així és difícil aguantar al Barça“.

El columnista s’ho planteja des d’un punt de vista històric: “Abans que ell, Hildebrand (al València), Lehmann (al Milan) o Illgner (al Madrid) van tenir problemes quan van marxar a l’estranger“. Kahn està segur que “a ter Stegen això no se li escapa”.

En positiu, valora les “gegantines possibilitats”, tant esportives com financeres, que té aterrar al Barça: “jugarà amb regularitat la lliga espanyola i la Champions”.

COMENTARIS