Guardiola: "Vaig marxar del Barça perquè ja no podia motivar els jugadors"

"Cada vegada que deixava a Messi a la banqueta s'armava un embolic a Barcelona"

Guardiola: "Vaig marxar del Barça perquè ja no podia motivar els jugadors"
Guardiola: "Vaig marxar del Barça perquè ja no podia motivar els jugadors"

"Cada vegada que deixava a Messi a la banqueta s'armava un embolic a Barcelona"

L'actual entrenador del Bayern de Munic, Pep Guardiola, ha analitzat en una conversa amb el CEO d'Audi, Rupert Stadler, a la revista Audi Anual Report els motius de la seva marxa del Barça l'any 2012 i ha parlat sobre diferents qüestions de l'actualitat.

La marxa del Barça

"Si ja no pots motivar als teus jugadors com a entrenador, saps que ha arribat el moment de marxar. Per això vaig marxar del Barça al 2012. He viscut moments de molta tristesa. Com si els focus, de sobte, s'haguessin apagat. Quan el Barça, al 2012, va caure a les semifinals de la Lliga de Campions contra el Chelsea va ser un d'aquests moments. Érem molt millors que el nostre rival però vam concedir un gol innecessari a la tornada i abans que ens adonéssim estàvem eliminats. Allò va ser una gran derrota per a mi. Em vaig sentir com si no pogués tornar a aixecar el meu equip".

L'any sabàtic a NY

"Liderar un equip exigeix tones d'energia. En altres paraules, hi ha moments en els quals necessites recarregar les bateries. Això és el que jo vaig fer quan em vaig prendre un any sabàtic a Nova York. Va ser molt important per a mi, per a la meva família i també per al meu anterior equip".

L'exit i la fam al Barça

"Vam tenir molt èxit. 14 títols en només 4 anys, va ser el millor període de la història del club. Però això pot ser també una llosa. Vaig trobar, progressivament, dificultats per motivar-me a mi mateix i a l'equip. I estic segur que no és diferent en una empresa com Audi. Amb el Barça ja ho havia guanyat tot, tant com a jugador com a entrenador. I em vaig adonar que a l'equip li estava resultant cada vegada més difícil".

El primer contacte amb el Bayern

"El meu primer contacte amb el Bayern de Munic va ser en l'Audi Cup de 2011. Prenent un cafè al VIP Lounge, vaig estar parlant amb Karl-Heinz Rummenigge i amb Uli Hoeness sobre els meus plans de futur. L'èxit actual del Bayern no es podia preveure en l'aquell moment. Però el repte per a mi és senzillament entrenar a un nou equip i continuar els assoliments aconseguits pel meu predecessor, Jupp Heynckes".

Les suplències de Messi

"Cada vegada que deixava a Messi a la banqueta hi havia enrenou a Barcelona. Tothom vol jugar, però només pots posar 11 jugadors. Als que deixi com a suplents són els que probablement no estaran contents amb la meva decisió. I llavors, hi ha la pressió per part de la premsa i dels aficionats. Tenir moltes estrelles a l'alineació, com tenim actualment al Bayern de Munich o al Barça, pot generar situacions on la diversitat també pot ser destructiva".

COMENTARIS