Que Messi no ens esborri la memòria històrica

Que Messi no ens esborri la memòria històrica
Que Messi no ens esborri la memòria històrica
Quan era petit em va caure a les mans una col·lecció de cromos del Barça. No recordo gaire com era, però em va cridar l'atenció una fotografia de color sèpia...
Messi supera Alcántar i el marcador ho mostra

| Marta Carreras

Quan era petit em va caure a les mans una col·lecció de cromos del Barça. No recordo gaire com era, però em va cridar l'atenció una fotografia de color sèpia on es veia un nano més aviat prim amb la cara allargada. Era, això ho tinc ben gravat, Paulino Alcántara. Llegir que un jugador de feia 80 anys era el màxim golejador de la història em va colpir. Vaig ser conscient que la dimensió històrica del Barça no era poca cosa.

Les màximes fites històriques de l'estadística blaugrana estan sent colonitzades per jugadors recents. Hem de reivindicar la memòria històrica

El dia 16 de març Leo Messi va esmicolar el rècord d'Alcántara. Així, més enllà de fer que la frase d'aquell cromo sigui mentida, a partir d'ara els nens llegiran el nom de l'argentí com a màxim golejador de la història del Barça. Les màximes fites històriques de l'estadística blaugrana estan sent colonitzades per jugadors recents.

Això és inevitable. Actualment els jugadors disputen molts més partits que fa 50 anys, i no parlem dels de fa 80. Però que aquesta conquesta sigui ineludible hauria de despertar la consciència històrica del club. És el moment perquè, ara que Messi serà el nom que liderarà gairebé tots els rècords, la directiva reservi un lloc (potser és un bon annex a la proposta del Nou Espai Barça) per rendir un homenatge, merescut, als homes que han fet gran aquest club.

COMENTARIS