Rakitic i Kroos, intel·ligència tàctica al servei d'un equip

El joc de Rakitic s'adequa més a l'estil Madrid i Kroos al del Barça
 

Rakitic i Kroos, intel·ligència tàctica al servei d'un equip
Rakitic i Kroos, intel·ligència tàctica al servei d'un equip

El joc de Rakitic s'adequa més a l'estil Madrid i Kroos al del Barça
 

Eren el cervell de Bayern i Sevilla, però aquesta temporada pensen amb un nou escut. Intel·ligentment, s'han posat al servei del club, han canviat la seva posició d'orígen i han exhibit sacrifici tàctic en detriment de lideratge ofensiu.

I és que Ivan Rakitic i Toni Kroos s'han convertit en peces fonamentals dels seus nous equips, però amb un paper diferent del que havien protagonitzat fins aleshores. Un a Madrid i l'altre a Barcelona. Fins i tot, en algun moment podria haver sigut al revés.

Ivan Rakitic

Petició directe de Luis Enrique, el croat va guanyar la partida a Kroos. Rakitic es va convertir en el relleu del 4 de Cesc, i s'ha consolidat com el nou 6 en detriment de Xavi. Acompanyat d'Iniesta i Busquets, forma part del nou migcamp de Luis Enrique, amb capacitat per desplegar-se en atac i ser solidari en defensa. De fet, ha participat en 24 dels 28 partits en Lliga, on ha participat un 65% dels minuts.

Rakitic ha participat en 24 dels 28 partits de Lliga

I és que quan Messi mira enrere, hi troba Ivan Rakitic, que s'ha convertit en l'escuder del deu. D'altra banda, el 4 confessa que "a Sevilla jugava més avançat", tot i així, ha regalat 7 assistències a la Lliga i 4 gols amb 1585 minuts. Curiosament, a la Champions només n'ha marcat un, i va ser a Joe Hart.

On el barcelonisme veia que Kroos casava amb l'estil, Luis Enrique va apostar per al de Sevilla, que s'ha convertit en el quart home més utilitzat de la plantilla. El Clàssic serà, ara sí, per Rakitic. Absent a la primera volta, el migcampista va reconèixer el dia que va arribar, que escollia el 4 "per Guardiola". Nou mesos després, sembla que un croat ha agafat el testimoni de Xavi, un testimoni amb estil propi.

Toni Kroos

L'indiscutible d'Ancelloti. Si Cristiano és decisiu, Kroos és el pilar. Amb l'adéu de Xabi Alonso, el migcamp del Madrid va quedar orfe de lideratge. Malauradament, Ancelloti requereix a l'alemany de tasques defensives i l'obliga a jugar més enrere del que ho feia a Munic. A la casa blanca, a Kroos li toca respondre davant les necessitats de l'equip. Ho fa amb escreix.

Igual que li ha tocat a Rakitic, el migcampista també s'ha allunyat de la porteria rival, però segueix tenint un protagonisme indubtable amb més del 93% dels minuts jugats a la Lliga. Tot i confessar que estava "una mica cansat" el passat mes de gener, la seva participació no ha minvat. De fet, un cop que Modric s'ha recuperat, també acompanyat d'Isco, els tres dibuixen el migcamp més estilista dels últims anys, on és l'alemany qui porta el pes més defensiu jugant de migcentre, amb Modric i Isco de volants.

Educat en el joc de posició de Guardiola, el campió del món es va vestir de blanc aquest estiu, per convertir-se en l'alimentador de Bale, Benzemà i Cristiano. Així ho demostren les seves set assistències. Aquest diumenge, Kroos serà l'home clau per mantenir junt l'equip d'Ancelloti, tenir coherència entre el migcamp i la defensa i en el moment oportú, llançar els contraatacs a Bale i Cristiano. Un tocador, disfressat de futbol directe.

COMENTARIS