Rosell: "No em llegia la lletra petita dels contractes"

L'expresident ha anat acompanyat del director general del club, Antoni Rossich

Rosell: "No em llegia la lletra petita dels contractes"
Rosell: "No em llegia la lletra petita dels contractes"

L'expresident ha anat acompanyat del director general del club, Antoni Rossich

Rosell audiència nacional
Foto: 3/24

Aquest dimarts al matí, l'expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha declarat a l'Audiència Nacional de Madrid pel cas Neymar. Ho ha fet acompanyat del director general, Antoni Rossich, que ha viatjat en representació legal del club i que declara aquest migdia. També donarà la seva versió com a testimoni Artur Amich, soci auditor de Deloitte i responsable dels informes d'auditoria dels balanços anuals del FC Barcelona tancats el 30 de juny de 2012 i 2013.

La declaració ha durat tres hores. Després de 90 minuts de preguntes del jutge Ruz, l'expresident ha respost a les preguntes del fiscal, i al tram final, a les del seu advocat, segons ha anat informant el periodista de Catalunya Ràdio, Albert Calatrava.

Segons fonts jurídiques, Rosell ha defensat que el fitxatge de Neymar es va fer dins de la legalitat i ha explicat al jutge Ruz que no es llegia la "lletra petita" dels contractes. Arran del cas Neymar, però, va decidir fer-ho i felicitar els òrgans jurídics del club, perquè per ell tot estava en regla.

L'expresident no ha fet declaracions als mitjans de comunicació

El jutge Ruz els ha citat a declarar per un pressumpte frau fiscal per valor de 9,1 milions d'euros en el fitxatge de Neymar. Segons un informe de l'Agència Tributària Espanyola, el Barça hauria deixat d'ingressar aquesta quantitat en relació amb l'Impost sobre la Renda dels No Residents (IRNR) i l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

VÍDEO. Rosell ha arribat a la seu de l'Audiència acompanyat de Rossich. Una de les anècdotes de l'arribada és que l'expresident s'ha equivocat de porta i ha estat a punt d'entrar a l'oficina del BBVA del costat, com es pot veure en aquestes imatges d'Esport 3.

 

D'on sorgeix l'acusació

El problema prové de la interpretació dels 40m € pagats a l'empresa N&N (propietat dels pares del jugador). Rosell i Rossich defensen que els diners són part del fitxatge, i que Neymar ja va regularitzar aquests diners al Brasil. Però el jutge creu que els 40m formen part del salari del jugador, considerats com a rendiment del treball i, per tant, necessàriament tributats a l'estat espanyol.

Davant d'aquesta acusació, el passat 24 de febrer, el club va presentar una liquidació complementària de 13,5 milions d'euros, com a acció de prudència (intentant evitar futurs recàrrecs) i justificant "divergències d'interpretació" en el cas i negant qualsevol frau.

COMENTARIS