Valdés, millor porter de la història de la Lliga, segons un estudi

Casillas ocupa la posició 20

Valdés, millor porter de la història de la Lliga, segons un estudi
Valdés, millor porter de la història de la Lliga, segons un estudi

Casillas ocupa la posició 20

Valdés alça el puny
© Getty Images #478222417

Durant els últims mesos, Víctor Valdés ha omplert pàgines i pàgines per culpa de la seva lesió i pel fet que s'hagi quedat sense equip a les portes de la seva plena recuperació. Aquest cop, però, l'exporter del Barça és el tema de la notícia perquè ha estat escollit el millor porter de la història de la Lliga.

El Centre d'Investigació d'Història i Estadística del Futbol Español (CIHEFE) ha elaborat un rànquing de porters en què Valdés és el primer. L'informe, firmat per Vidal Viñarás de Blas, analitza l'evolució dels 790 porters que han jugat a Primera Divisió des de l'inici del campionat de Lliga l'any 1928. L'estudi pondera el coeficient de gols rebuts, el número de títols guanyats, les jornades consecutives sense rebre gols, els trofeus Zamora obtinguts i el número total de partits jugats.

Aquests són els primers classificats:

  1. Víctor Valdés (Barça)
  2. Thiabut Courtois (Atlètic de Madrid)
  3. Francisco Liaño (Racing, Deportivo i Sporting)
  4. Roberto Rodríguez 'Rodri' (Atlètic de Madrid i Celta)
  5. Mariano García Remón (Real Madrid)

Iker Casillas ocupa la vintena posició.

El coeficient global de Valdés és de 0,832 gols per partit i té el segon menor coeficient entre els guanyadors del Zamora (0,50). Antoni Ramallets i Víctor Valdés són els que més trofeus Zamora han aconseguit, cinc cada un, per davant dels quatre de Juan Acuña i Santiago Cañizares.

L'estudi acaba amb aquesta frase: "A Valdés només li ha faltat ser basc, haver debutat a Primera amb 16 anys i llançar algun penal per ser el prototip ideal de porter objecte d'aquest estudi".

COMENTARIS