Opinió

Avinguda Johan Cruyff (2a part)

Avinguda Johan Cruyff (2a part)
Avinguda Johan Cruyff (2a part)
Aquest dimecres el servei de premsa del Futbol Club Barcelona difonia unes imatges del camp de futbol que estan construint a la Ciutat Esportiva Joan Gamper...

Aquest dimecres el servei de premsa del Futbol Club Barcelona difonia unes imatges del camp de futbol que estan construint a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí. En aquestes fotos es podia apreciar que el nou recinte ja llueix el nom de Johan Cruyff.

És molt positiu que el club no renegui del seu passat i reivindiqui les persones que l'han fet gran. De fet, en aquest sentit encara hi ha una bona pila de personatges que -més públics o més anònims- s'haurien de recuperar (alguns) i reivindicar (molts) encara més. Ja en parlarem un altre dia.

Entre les accions d'homenatge a Cruyff que es van anunciar en el seu moment, n'hi va haver una que va aixecar molta polseguera, però que actualment sembla que ha quedat oblidada: batejar un carrer vinculat amb el Barça amb el nom del genial neerlandès.

Sembla lògic i raonable que per aconseguir-ho no sigui imprescindible retirar-li a l'escultor nord-català Arístides Maillol el reconeixement que se li va fer en el seu moment. Així doncs, com ho podríem fer?

El terreny que ocupen les instal·lacions del Barça (fins i tot abans de la faraònica reforma de l'Espai Barça, que encara està per veure com acaba) és tan espaiós que toca amb diversos carrers de la ciutat que dona nom al club. Un d'ells és gran, ample i molt important, i permetria homenatjar Cruyff amb molta dignitat.

Parlo de la Travessera de les Corts. Del tram que va des del carrer de la Maternitat fins al ja anomenat carrer d'Arístides Maillol. És un tros maco del carrer, com que és el final no repercutiria de forma negativa a la numeració dels portals i plenament vinculat al Barça. Un tram a l'alçada del personatge.

I, si la reforma  de l'Espai Barça s'acaba fent, hi podríem posar una majestuosa entrada, en honor a Cruyff. I, passada la porta, una avinguda que vagi recuperant els noms de les persones que han fet gran el club.

COMENTARIS