Analytics

Barça - City, les claus de la partida

Comparativa estadística dels dos equips

Barça - City, les claus de la partida
Barça - City, les claus de la partida

Comparativa estadística dels dos equips

Luis Enrique Guardiola

| Getty Images

El Barça - City d'aquest dimecres es preveu com un dels partits més apassionants d'aquest inici de temporada. Serà un duel de dos dels millors tècnics del planeta que comparteixen una manera similar d'entendre el futbol però amb algunes variables.

El projecte del Barça de Luis Enrique està més consolidat després de 3 temporades competint al màxim nivell i amb una plantilla de moltíssima qualitat. Guardiola, en canvi, fa pocs mesos que ha començat el seu projecte al City però ja s'ha començat a entreveure la seva mà en aquest tram inicial on ha rebut molts elogis a Anglaterra.

A Weloba, hem volgut comparar les estadístiques dels dos equips per preveure quines poden ser les claus d'aquest duel que es preveu com una partida d'escacs. Qui mourà millor les peces?

La possessió

A la Champions, Barça i City s'han enfrontat contra els mateixos equips (Celtic i Gladbach) en les dues primeres jornades però amb diferents registres de possessió. El Barça té una mitjana del 65% pel 58% del City. Pel que fa el nombre de passades, el conjunt blaugrana n'ha completat 1.387 per les 991 de l'equip anglès.

Si mirem les competicions domèstiques, el City no lidera l'apartat de passades de la Premier League. Amb 4.656 passades, el conjunt anglès és tercer en aquesta classificació per darrere del Liverpool i l'Arsenal. Per la seva banda, el Barça domina a la Lliga amb 5.260 superant les 4.614 del Madrid, segon classificat.

Efectivitat a les àrees

Una de les diferències entre els dos conjunts és l'efectivitat de cara a porteria. Mentre que el Barça és l'equip que ha marcat més gols de la Champions (9) amb només 26 rematades, el City ha necessitat fins a 43 rematades per anotar 7 gols. 

A la Premier el City necessita 7,2 rematades de mitjana per marcar un gol mentre que el Barça en té prou amb 5,2 xuts de mitjana per anotar a la Lliga. La presència de 3 davanters com Suárez, Messi i Neymar marca molt les diferències en aquest aspecte davant un City que no té tanta pólvora a davant.

Registres defensius

Pel que fa els números defensius, els 2 equips tenen uns números molt similars amb gairebé una mitjana d'un gol en contra per partit (0,91 el Barça per 0,92 el City). Els dos equips tampoc han de recórrer molt als porters i en 8 jornades de la competició domèstica, els porters del Barça han fet 23 intervencions i els del City, 19.

Una diferència curiosa en aquest apartat és que el Barça ha fet moltes més faltes (89) que el City (50), en un aspecte que pot estar marcat pel diferent criteri arbitral que hi ha entre la Lliga espanyola i la Premier anglesa, on es deixa jugar més.

El Barça també té una millor qualificació en els duels aeris guanyats (51% pel 48% del City) i aquesta temporada ha demostrat molta efectivitat en les jugades d'estratègia amb 7 dels 40 gols anotats d'aquesta manera.

COMENTARIS