Opinió

Barça Globetrotters

Barça Globetrotters
Barça Globetrotters
El Barça no havia acomiadat mai bé les seves estrelles. Era una crítica constant: marxen per la porta del darrera. Però quan va aparèixer el millor equip de...

El Barça no havia acomiadat mai bé les seves estrelles. Era una crítica constant: marxen per la porta del darrera. Però quan va aparèixer el millor equip de la història —el Pep-6-Team—, comandat per gent de casa, el club no es podia permetre no fer-ho bé. Ni Valdés ni Puyol van tenir cerimònia al Camp Nou (per diferents circumstàncies). Xavi va marxar amb la Champions. Però amb Iniesta, que ha tingut un comiat prolongat durant les últimes setmanes, s'ha arribat a un nivell superior. El Barça s'ha instal·lat en l'espectacularitat i ha de generar esdeveniments i cerimònies que estiguin en aquest nivell.

Ja fa temps que el Barça és un equip de la globalitat i els seus actes públics s'han d'incardinar en el que això significa: xou, sonoritat, llums i colors. Un model global per un equip mundial. No cal anar gaire lluny per veure-ho: aquest estiu tornarem a fer gira pels Estats Units (encara que hi ha Mundial i el calendari s'estreny) i fa uns dies el primer equip va volar fins Johannesburg per fer un bolo que va suposar un ingrés de 3 milions. I, si volgués, amb les ofertes que rep, podria muntar un partit així cada setmana.

Tenint present això, i veient que el nou president de la Federació Espanyola, Luis Rubiales, té la intenció de descarregar el calendari reduint el nombre de partits de copa, potser podríem fer un plantejament i anar una mica més lluny: I si reduïm dràsticament el nombre de partits, concentrant-los en una competició prestigiosa (potser una combinació de lliga i copa europea, de petit format), que ocupi menys setmanes de calendari i ens dediquem a fer partits d'exhibició ben remunerats que serveixin per mantenir el carro de vida que gasta actualment l'equip?

Cal tenir present que hem de pagar tots els sous actuals i anar renovant jugadors (Umtiti i Busquets han de caure ben aviat), fitxant-ne de nous i anar engreixant la màquina… Veient-ho tot plegat, el Barça ha de continuar competint a un ritme extenuant, deixant perdre tots els beneficis que podria suposar un equip d'exhibició d'aquest nivell, o pot imposar-se i adaptar la competició al seus interessos?

COMENTARIS