Opinió

Cal fitxar un altre Yerry Mina?

Cal fitxar un altre Yerry Mina?
Cal fitxar un altre Yerry Mina?
Les lesions de Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen han fet saltar les alarmes en algun sector del barcelonisme que ja demana a crits la incorporació d'un...
opinió weloba yerry mina

Les lesions de Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen han fet saltar les alarmes en algun sector del barcelonisme que ja demana a crits la incorporació d'un defensa al mercat d'hivern. Si bé és cert que Ernesto Valverde només comptarà amb Gerard Piqué i Clément Lenglet com a centrals purs per a les pròximes setmanes, cal tenir paciència i pensar amb el cap fred.

D'una banda, el mercat de fitxatges no s'obrirà fins a principis de gener, quan Vermaelen ja tindrà l'alta mèdica i s'espera que Umtiti ja s'hagi recuperat dels problemes al cartílag del genoll. En cas que la lesió del francès comportés passar pel quiròfan i estigui mesos de baixa, el cos tècnic continuaria comptant amb 3 centrals de garanties per a l'eix de la defensa. Malgrat no haver començat amb el millor estat de forma, Piqué continua sent el central perfecte per la idea de joc del Barça i és un jugador que sempre va de menys a més durant la temporada. Vermaelen també va demostrar l'any passat que no desentona, si les lesions el respecten, i el Barça ja es va gastar 30 milions d'euros a l'estiu per un Lenglet que ja ha tingut actuacions destacades com la del dia del Tottenham.

Incorporar al mercat d'hivern un altre central cedit o fitxat a "baix cost" a l'estil Yerry Mina seria ensopegar amb una mateixa pedra. La temporada passada ja es va demostrar que per ser central al Camp Nou cal un nivell i un temps d'adaptació que un club com el Barça no es pot permetre. Cal fitxar jugadors contrastats i que puguin tenir un rendiment immediat per les exigències requerides: bona sortida de la pilota, velocitat per córrer camp enrere i una mentalitat a prova de bomba. Yerry Mina va arribar per la marxa de Mascherano i malgrat que en diversos partits Umtiti, Vermaelen i Piqué van tenir problemes físics, Valverde només el va fer servir de titular en 4 dels 26 partits possibles.

En un club on es vol apostar pel planter, els reforços per moments molt puntuals de la temporada hauria de recórrer en jugadors de La Masia i evitar fer experiments estranys. Yerry Mina va sortir bé en l'aspecte econòmic perquè va fer un gran Mundial amb Colòmbia però en l'aspecte esportiu el balanç va ser molt pobre i es va tornar a tancar la porta, una altra vegada, a futbolistes del planter. Donar oportunitats al Jorge Cuenca de torn seria donar un cop sobre la taula per recuperar l'essència del club i enviar un missatge al planter que l'aposta per ells és ferma. Si no, tornarem a plorar quan veiem que marxa l'enèsima promesa mentre es fitxa un central de torn per jugar els minuts de les escombraries... 

COMENTARIS